Reklama

Reklama

Stopy ve sněhu

  • Česko Cit slečny Smilly pro sníh (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou trhilleru je krásná, inteligentní, ale citově odměřená mladá vědkyně Smilla. Pátrání po záhadných příčinách smrti malého chlapce ji zavede až na drsné zasněžené pláně Grónska. Postupně zjišťuje, že za vším stojí jakási společnost, která chlapce už roky pozorovala a pro níž pracoval i jeho otec. S pomocí svého přítele se Smilla dostane až nebezpečně blízko k přísně střeženému tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá Smilla, původem z Grónska, se vrací jednoho dne domů, a před domem najde ležet mrtvého chlapce. Tím je její kamarád, také z Grónska. Ačkoli úřady potvrzují, že si chlapec hrál na střeše a spadl, Smilla je přesvědčena o tom, že chlapec byl zavražděn, a dává se do pátrání. Se svým přítelem odhalují obrovské spiknutí, kolem jednoho spadlého meteoritu ... No nevím, jako hodinový díl seriálu Akt X, někdy večer v televizi by to bylo dobré, jako celevočerák ovšem nikoli. Celé je to dost roztahané, role přítele (Gabriel Byrne) je zde jen do počtu (a možná pro jeho jméno na obalu), ale jinak zbytečná. Navíc jsem musel film zkousnou s českým dabingem, protože Intersonic zapomněl k dvd přibalit české titulky (ač na obalu tvrdí něco jiného). Jak už říkali jiní, epizoda z Akt X, bez Duchovnyho a Scullyové, která se ihned po zkouknutí vypaří z hlavy... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale podle toho, jak vypadá adaptace, bych ji tipnul na něco ve stylu (nelangdonovských) záležitostí od Dana Browna. Což není minus. Na film se dívá dobře, překvapilo mě sympatické herecké obsazení v čele s velmi dobře chladnou Julií Ormond, ovšem ve chvíli, kdy hrdinka nastoupí na loď a vydává se do Grónska, se ze zajímavého thrillérku se solidní atmosférou stane podivně tupá přehlídka zvláštních situací, jež vyvrcholí závěrečným výbuchem a (neukázaným) útěkem před lavinou, který by působil neuvěřitelně snad i v bondovce. Bohužel. Velké plus je však hudba pánů Gregson-Williamse a Zimmera - dosud jsem ji neslyšel, ale působí na mě jako jedno z jejich vůbec nejlepších děl. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Závěr filmu se výrazně liší od úmyslně nedořečeného konce skvělé Hoegovi předlohy, jejíž mnohovrstevnosti filmová adaptace zdaleka nedosahuje. O hlavní hrdince jsem měl také úplně jinou představu - přesto je Julia Ormondová v hlavní roli výborná, stejně jako její proti(spolu)hráči Byrne a Harris. Snímek lze každopádně doporučit každému, kdo má rád napínavé detektivky, které jsou mrazivé nejen díky zápletce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekto sa musí odvážiť prejsť pekelnou bránou.“ Zvláštny, tajomný a zaujímavý film, stojaci na neuponáhľanom tempe a pôsobivej snežnej atmosfére, ktorá predčí i bombastické herecké obsadenie (Adorf, Loggia, Ormondová, Wilkinson, Redgraveová, Byrne, Harris, Broadbent). Knihu som zatiaľ nečítal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako adaptácia príliš skratkovité, ako výpravný veľkofilm (čím chce Smilla byť) príliš béčkovité. Ako európska veľkoprodukcia s hviezdnym obsadením uchádzajúce. Čiže zatiaľ za tri. Potom je tu ale neskutočná mrazivá atmosféra zasneženej Kodane a predovšetkým Grónska, spolu s luxusným vyhliadkovým zájazdom výletnou loďou prvej triedy. Julii to s krátkymi vlasmi neuveriteľne sekne, takže nakoniec za štyri. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Cit slečny Smilly pro sníh" od Petra Hoega. (mauinka)

Reklama

Reklama