Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sklouzněte do pitevny a nakoukněte do smrtících záznamů nejlepšího současného mistra hororu - režiséra Johna Carpentera - a vychutnejte si jeho tři morbidní krvavé povídky. Robert Carradine a David Naughton rozpumpují vysokooktanový horor, jakmile se ďábelský masový zabiják vrhá na svou obět - BENZÍNOVÁ PUMPA. Stacy Keach, Deborah Harry a rocková superhvězda Sheena Easton dostávají kapky v tomto nejen vlasy, ale i žaludky zvedajícím příběhu - VLASY. Poslední příběh bere do svých rukou hostující režisér Tobe Hooper a posílá Marka Hamilla a Twiggy, aby se podívali nadpřirozenému krvavému zlu na zoubek - OKO. Takže se pořádně zapněte do svého pytle a rozklepejte se hrůzou spolu s Johnem Carpenterem v tomto šokujícím festivalu hrůzy, po kterém budete chtít více a více. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

hippyman 

všechny recenze uživatele

první povídce už na začátku chyběl drive, druhá je o vlásek lepší a při třetí už jsem celkem valil oko... ale pak byl najednou konec a v součtu je to "jen" úsměvná kompilace průměrných hororových béček, z níž čpí stará škola a noční hodina na některé z komerčních televizí. přesto zábava na 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejde skutočne o historky z márnice, ale iba o historky rozprávané z márnice. Rámcový mini príbeh je zaujímavý, dokonca asi zaujímavejší ako samotné príbehy, a má fajn pointu. Inak z trojice poviedok má, podľa mňa, najlepšiu atmosféru hneď tá prvá, druhá stojí na trochu vratkých základoch, kedy sa päťdesiatnik s celkom slušným porastom hlavy sťažuje na plešatenie a tretia zaujme najmä subjektivizovanými zábermi. Herci si svoje úlohy parádne užívajú, kvalitatívne aj obsahovo ale ide o celkom zameniteľnú záležitosť. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No teda od Johna jsem čekal více, ale křivdil bych, kdybych neuznal, že Benzínová pumpa je zábavná povídky a dokáže napnout. Za to Vlasy a Oko tak to teda za mě ne. Vlasy mě docela nudily a chtělo by to ostříhat a na Oko se dalo mrknout, ale že bych měl nutkání koukat na to znova to opravdu ne. Jinak John jako zřízenec v pitevně to byla celkem slušná zábava a dokázal děsit víc než povídka vlasy (alespoň mě) . Čistej průměr díky kterýmu vím, že benzínky jsou nebezpečné, když mi vypadaj vlasy, chce to paruku a cizí očko do hlavičky nenašroubuju ani za zlaté prasátko. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter uvádí jako zřízenec pitevny 3 povídky, z nichž si první 2 sám režíroval. První na benzínce s krásně tvarovanou Alex Datcher je taková klasická Carpenterovka, která připomene Halloween nejen odkazem na Haddonfield. Druhá s vlasama je spíš taková komediálního rázu. Ale zato třetí s okem připomene ujeté kořeny Tobeho Hoopera v čele s nebývale psychopatickým Markem Hamillem, kterého jsem nepoznával. A na závěr epitaf s Carpenterem a jeho postavou. Příjemný závan minulosti. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní věcička. Mám dost rád filmy které jsou udělány v povídkách. Tady jsem si to užil dokonale. První příběh o první noční šichtě je parádní. Carpenter parádně vystihl atmosféru a hlavně parádní konec. Naughton je sympaťák. 80%. Druhý příběh je asi ze všech nejslabší, není nijak moc dobře udělaný a celej příběh je strašně ohranej a ne moc zajímavej. 60% A poslední povídka je taková sice o ničem ale dobře se na ní koukalo. Hooper udělal co mohl, on sám o sobě scénář není nijak moc. Ale dá se to. 70%. No a pak je tu takovej úvod od samotného Carpentera, to nemá chybu. Carpenter má parádní charisma. Herci jsou ve všech příbězích dobří a známé tvéře v malých rolích jsou výstižní. Velmi povedené dílo, škoda že nevyšel ten seriál. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme "má prsty" niekoľko slávnych hororových režisérov. John Carpenter hrá koronera, uvádza všetky poviedky a dve z nich ("Benzínová pumpa" a "Vlasy") aj režíruje. V prvej menovanej, ktorá sa natáčala iba v noci, si zahrali Wes Craven a Sam Raimi. Štvrtý do partie, Tobe Hooper, režíruje poviedku "Oko". (beso74)
  • Tento film byl natočen jako pilotní díl k seriálu, ale Showtime nakonec pokračování odmítli. (Chatterer)
  • John Carpenter strávil v maskérni 3 dlhé hodiny, než ho pripravili pre úlohu koronera. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama