Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Shelly má rakovinu a ví, že brzy zemře. Ještě před smrtí by však chtěla být mezi svými blízkými a vytvořit rodinu ve složení jeden taťka, dvě mamky a jeden synek. Kadeřnický šampionát, který právě zavítal do jejich provinčního městečka, může být šancí pro naplnění jejího snu. A tak se domácí tým (prozatím bez taťky Phila) pouští do nerovného souboje s kadeřnickými celebritami. Finále se blíží a tak musí přijít chvíle, kdy mezi soutěžící ladně vplouvá bývalý šampión Phil, aby na hlavě současné partnerky své bývalé ženy vytvořil něco, co si bude svět pamatovat. Vyzouvá si boty, ukazuje nůžky vytetované na chodidle, nasazuje pronikavý pohled a po prvním cvaknutí zlatých nůžek je jasné, kdo je skutečným mistrem. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

I když je to další varace na rakovinu, jedná se o milý, oddechový snímek - neošúchaný humor, píše někdo zdola. Kadeřnická rodina se dá nakonec dohromady, bez ohledu na sexuální orientaci a dokonce se rozroste o další členku. Jsou to Alan RickmanNatasha RichardsonRachel GriffithsRachael Leigh CookJosh Hartnett,  ,Je zde i Bill Nighy či hustokrutopřísněj školník z Bradavic David Bradley . PODRUHÉ 14-7-23 stále špica. Pár věcí nejasných, např. jak mohlo stačil 45 minut na přípravu Sandry do motýlího kostýmu apod. Ale, come off it, film je to nadprůměrný. ()

Reklama

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Bez Rickmana bych se na to zřejmě nikdy nepodívala a zvlášť mě překvapilo, jak příjemná a nakonec i trochu dojemná (ne ve špatném, filmově vynuceném a přemrštěném slova smyslu) je to komedie. Vedle standardně dokonalého Alana Rickmana zářil i skvělý Bill Nighy. Zápletka těch mladých mi přišla téměř zbytečná, ale možná dodává to jisté oživení, které diváci - nebo snad filmaři do svých děl - zřejmě potřebují. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad britské humorné oddychovky, která je plná známých tváří, vtipných momentů a v tomto případě i nádherných účesů, nad nimiž se mi chvílemi zastavil dech. Alan Rickman je sympaťák a navíc má nezapomenutelný hlas, Rachael Leigh Cook je roztomilá a Natasha Richardson s Rachel Griffiths tvořily perfektní dvojku. I když se dalo hodně dopředu odhadnout, jak to všechno vlastně dopadne, tak i přesto se mi to v celkovém vyznění líbilo. Zkrátka takový ten typ snímku, u kterého stačí vypnout a nechat se unášet na kudrlinkách typického britského humoru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie na závažné téma, kterým není nic jiného než krize rodiny. Když se v jednom zapadlém britském městečku uspořádá šampionát kadeřníků, vyplavou na povrch nejen podvrhy a opravdové charaktery, ale také nejedna bolest, kterou je nutno přeměnit v radost. To vše dokázali autoři zabalit do jemného humoru a vznikl jeden z nejlepších britských snímků roku 2001. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama