Reklama

Reklama

Reality

Trailer 1

Pětadvacetiletá Reality Winner je překladatelka, která učí jógu a nakupuje v místním supermarketu, přičemž popíjí ledové latté a pravidelně zveřejňuje své příspěvky o životě na Instagramu. Když je ve stresu, používá humor jako obranný mechanismus. Jednoho dne k ní domů dorazí agenti FBI s příkazem k prohlídce - ukáže se, že dívka je podezřelá z úniku přísně tajné zprávy NSA. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (39)

Azurose 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama odehrávající se během pár hodin. Reality působí jako naivní dívka, ale ve skutečnosti je si všech svých činů a záměrů vědoma. Přesná kopie výslechu je velice zajímavým zpracováním, přesto postrádá konflikty a zvraty, které by snímku přidaly na dramatičnosti. Kdyby tvůrci přeci jen do děje vstoupili, celistvost by byla zanechaná, jen by byl děj komplexnější. Přes to vše je herecký výkon Sydney Sweeney naprostou delikatesou a chvílemi i horší části příběhu zachraňuje. Zajímavá rekonstrukce zatčení a amerického historického milníku, která mohla být provedená lépe, ale i přes nedostatky je fajn filmem. [TNIFFH 2023] ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká pětadvacetiletá holka učí jógu, pije ledové latté a píše na Instagram, tak je zatraceně podezřelá, zvláště když se jmenuje Reality. Potom se ovšem nemůže divit, když ji nejdřív zastaví dva agenti FBI, pak se k nim připojí další a poté jich přijedou ještě tři auta, aby jich nebylo málo. V dívčině domě probíhá domovní prohlídka, slečna čeká venku a hlídají ji tři agenti. Jeden z nich s ní nezávazně konverzuje. Pak ji agenti začnou vyslýchat a postupně se ukazuje, že návštěva FBI má přece jenom nějaký důvod. Jedná se o komorní konverzační drama, v němž představitelka hlavní role podává naprosto brilantní výkon. Napětí se daří udržet po celou dobu filmu, který je natočený podle skutečného příběhu. Podrobnosti lze najít na Wikipedii. Jaké je poselství filmu? Možná to, že člověk neví dne ani hodiny. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

V pohodě zpracovaný případ vyšetřování leakerky utajených vládních informací. Zvolený dokumentární styl (přesně dle transkriptu) zvýrazní napětí mezi agenty FBI a "obětí", taktiky jak dostat pod tlak a k přiznání, přičemž to celý hodně stojí na #nomakeup Syd a ta jenom potvrzuje, že je seriózní herečkou s budoucností a nejen pomíjivou lolití atrakcí (jak ji leckdo vnímá z rolí v Euphoria / White Lotus). Ve finále přijde na ten starý dobrý otazník - zachovat se dle vlastního svědomí, a nebo zásadně dle pravidel spojených s bezpečnostní prověrkou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sydney Sweeney ukázala, že aj bez tasenia predností a zadností vie vyzerať dobre, prirodzene a hlavne herecky, doteraz to bolo viac menej o podprsenkovom a bezpodprsenkovom výkone. Takže v tomto pozitívum. Zvyšok je taký nudnejší prípad, ktorý sa chce podobať na Snowdena, ale ostal len ten Snow, a to na košeli a tvári vyblednutej slečny Sweeney. A samozrejme by tento film nevznikol, keby nešlo o zlého Trumpa, ktorý by chudák bez Putina nikdy zvolený nebol. Ostali tak len dobré herecké výkony, skromné kulisy a pocit, že sa tu zase politizuje. Dnes máme veľmi lacné reality na úrovni Big Bother a potom veľmi drahé reality na úrovni garsónky v Bratislave. Toto je niečo medzi tým. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, v rámci ktorého tvorcovia od slova do slova skopírovali dialógy medzi Reality a agentami FBI. To na jednej strane dodalo filmu šmrnc originality a autentickosti, ale zároveň sme tak boli miestami svedkami skutočne nezáživných dialógov. A, úprimne povedané, pri takej krátkej stopáži som nemal chuť počúvať small talky o cvičení, výchove psov a opakované otázky, ktoré agenti kládli Reality. Sydney ju, mimochodom, stvárnila naozaj super. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V rámci prípravy na svoju rolu Sweeney sledovala rozhovory a rozprávala sa so skutočnou Reality cez Zoom a text. Sweeney použila tieto rozhovory, aby pochopil Winnerovej spôsoby rozprávania, ktoré sa snažila napodobniť. (Arsenal83)
  • Agent známý jako „Neznámý muž“ (Benny Elledge) pochází z přepisů FBI, protože v nich byl jako „Neznámý muž“ uveden jakýkoli neidentifikovaný mužský hlas na nahrávce. „Neznámých mužů“ bylo pravděpodobně více. (Johnny.ARN)
  • Celá sekvencia výsluchu bola natočená v chronologickom poradí, čo Sweeney považovala za nezvyčajné, pretože väčšina produkcií, na ktorých natáčaní pracovala, bolo natočených anachronicky. (Arsenal83)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno