Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý snímek z krásného ale drsného prostředí Aljašky. Námět se zdá být i neokoukaný. Herecké výkony A. Hopkinse a A. Baldwina jsou docela obstojné až na pár amerických frází, které si filmaři nemohli odpustit. Jinak velmi povedé, scény s grizzlym působi dost věrohodně a napínavě. Konec kupodivu poměrně vydařený. Zkrátka dobrá podívaná... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatuji si spoustu faktů, ale důležitější je smysluplně je využít." Já taky znám spoustu faktů, jejichž praktické využití si oslovené vědecké týmy nedokáží představit ani v teoretické rovině. Nicméně multipracháč Morse dostal neopakovatelnou příležitost vyzkoušet si své teoretické poznatky v praxi a to ve společnosti původce svých parohů Creena a vcelku přítulného medvídka s chutí na nějaké to lidské sousto. Rozhodně to nebylo nudné, ale pár poněkud hůře stravitelných okamžiků jsem přitom musel překousnout, přičemž vrcholem díla pro mne byl okamžik, kdy závěrečné drama zračící se v Morsových očích plynule přešlo do titulkového poděkování medvědovi Bartovi. To mě fakt pobavilo. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Medvěd sežral černocha, oni slupli medvěda...Takže vlastně pojedli i černocha. Hopkins, medvěd a příroda to zachraňují, jinak by to byla bída. Od spousty nelogičností ( 1.pořád mráz, studená voda a nedostanou ani rýmu 2. teoretický expert na přežití a snaží se chytit rybu na ,,udici,, místo aby zahradil říčku...3. na říčku narazili už první den, místo toho jdou podle ,,kompasu,, 4. vrtulník přivolává vlhkým jehličím, což je sice v pořádku, ale potřebuje to chvíli času-lepší bylo po něm vystřelit z pušky, 5.takhle se přes kmen neleze...). Hezky se to radí že. :-)). To já jen proto, že tam byl ,,expert,, na přežití, byť teoretik. Hloupý patos na závěr, ( proč mu neběžela naproti, ale čekala jak královna na vyslance ) zachraňovalo až předání hodinek. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektný mrazivý triler o stroskotaní v divokej Aljaške. Okrem nádherných studených scenérii nám režisér Tamahori naservíroval aj napínavé scény, brilantný casting (Baldwin, Hopkis a zabijak medveď Bart) a to všetko je zabalené v perfektnej Goldsmithovej hudbe. Jeden s tých dobrodružných filmov, ktorý sa nikdy neokuká. Obľúbený soundtrack: Lost in the Wild. 85% - 4* ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje miniSPOILERy! Nadprůměrný thriller s výborným ústředním duem (Baldwina sice moc nemusím, ale svině mu jdou:)). Škoda jen těch některých hloupostí a nelogičností - o určování severu pomocí jehly Charles ví, ale že Slunce vychází na východě ne? A pár dalších takových blbostí (kabátek z medvěda), které mi trochu kazí dojem z jinak velice dobrého filmu. Ovšem scény s medvědem (Bart je nejlepší) jsou na jedničku! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Anthony Hopkins spadl během natáčení do řeky a musel být odvezen do nemocnice z obavy před podchlazením. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama