Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

tron 

všechny recenze uživatele

„O tvojich názoroch sa ešte porozprávame, moja zlatá.“ – „Moje názory si poznal už keď sme sa brali aj rozvádzali. Dnes sa už nič nové nedozvieš.“ Urobil to už John Travolta – tak dlho chcel pokračovanie GENERÁLOVEJ DCÉRY, kde hral armádneho vyšetrovateľa, a tak dlho sa mu v tom nedarilo, až sa na to vybodol a zahral si armádneho vyšetrovateľa, ktorý sa proste len inak volal, v ZELENOM PEKLE. Pierce Brosnan čakal na pokračovanie AFÉRY THOMASA CROWNA (1999) tak dlho, až sa na to tiež vybodol a zahral si v inej romantickej akčnej zlodejskej kriminálke (tzv. heist movie). Znova sa objavuje v spaľujúco charizmatickej zrelej forme špičkového lupiča, len sa nevolá Thomas Crown, ale Max Burdett. To je však jediný rozdiel. Obaja totiž kradnú, hoci finančne sú dávno za vodou, priťahujú snaživých ale neschopných vyšetrovateľov, krásne ženy a po humor a ranu nejdú ďaleko. Po ZÁPADE SLNKA je profesionálne a remeselne poctivo odvedená fuška, ktorá nemá na špičkových súrodencov (PODRAZ, DANNYHO JEDENÁSTKA), ale je o to lepšia, o čo viac nemáte radi rutinéra Bretta Ratnera. Pritom Ratner druhý raz (po prvej KRIŽOVATKE SMRTI) príjemne dokazuje, že čím má menšie ambície, tým je lepší. Snímka je vtipná, akčná, vďaka bombastickej výprave sa na ňu dobre pozerá a medzi výbornými hercami (Brosnan, Hayeková, Harrelson, Cheadle) to iskrí natoľko, až sú paradoxne „herecké“ scény zaujímavejšie, ako samotná „neuskutočniteľná krádež“ (nevraviac o takej slabej záverečnej prekvapivej pointe s „opitým Woodym“, až som nevedel, či si zo mňa niekto nerobí srandu). ()

seba 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se pobavil. Je to přesne 3,5*, ale film splnil mé očekávání, takže zaokrouhluji vzůru. Scénář nepříliš vzrušivý (událostí pomálu, občas nuda, ovšem pár slušných hlášek), kamera z ráje výborná, režie ucházející a lupič Pierce Brosnan jak jsme ho už viděli - standardní, vrchol filmu - zatím nejvtipnější role Woodyho Harrelsona (měl jsem z něj posit, že si to fakt užíval) a nakonec Salmičkáááá (trochu jak přehlídka Victoria Secret a Litex dohromady, ale nevadí). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

úvodní loupež diamantu je propracovaná jako z dílny jamese bonda. v této rovině to opravdu P.B. sluší! poté následuje nudný život zlodějů v ráji. bohužel. vše zachraňuje W.H., jenž kromě toho, že má alergii na škeble je docela vtipnej. naštěstí existuje jisté pokušení a jedinej způsob jak se ho zbavit, je poddat se mu. a tak po trošce akce, vše spěje ke koupi prvního diamantu a k romantickému západu na nový verandě. já si však příště dám raději remoru. s deštníčkem! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelný zloděj a jeho krásná společnice právě provedli svoji poslední loupež a je načase se stáhnout do ústraní. Karibik je rájem na zemi a ideálním místem pro zasloužený odpočinek. Po krádeži vzácného diamantu mají o budoucnost z finančního hlediska postaráno. Jenže je tu jeden nezastavitelný a slídivý agent FBI, co se táhne za zloději už sedmý rok a rozhodně nehodlá uvěřit báchorkám o pověšení "řemesla" téhle povedené dvojice na hřebík. Je přesvědčený, že zloději mají v úmyslu ukrást další vzácný diamant, a tentokrát už sklapne klec. Zajímavě obsazený film trpí svojí dramaturgickou nevyvážeností a obsahuje od každého žánru něco. Jen není napínavý a nedokáže se vymanit z přijatelného průměru, ačkoliv k dispozici byla nejen známá herecká jména, tak i režisér Brett Ratner, který ovšem často inklinuje k určité devalvaci původního záměru. Kdo zná jeho některé filmy, tak si jistě dokáže udělat obrázek o jeho režijním stylu. Je to škoda, protože tahle zlodějská romance měla zřejmě na víc. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[20%] Bez nějakého většího rozboru; vůbec mě to nebavilo. Potenciál to možná mělo, nic zásadního, co by mě iritovalo, ale prostě ne. Brosnan a Harrelson mě totálně nebavili. Salma Hayek byla v té době ještě sexy, ale to je asi tak vše. Děj, námět – to vše je totálně nevýrazné a nudné jako celý film. Trochu mi to připomnělo stylem Loupež po italsku, což je asi drzé, že to zmiňuji, ale to mi rovněž nesedlo. Zde něco podobné, prostě zlodějíčkové. Jenže zde to trvalo víc jak 2/3 filmu, než se něco dělo. A když se něco dělo, tak to stejně stálo za hovno. No nic, odpad nedávám, až tak mě to nenasralo, ale už nikdy nic podobného nedám, bože! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Během filmování některých plážových scén byla venku taková zima, že šla hercům pára z pusy. (POMO)

Reklama

Reklama