Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Fr 

všechny recenze uživatele

Globální ekonomika, Amerika – země neomezených možností. Po krachu společnosti Globodyne čeká Harperovi ještě krach rodinných financí. A může to být záležitost celkem úsměvná....... . Celkem. Film stojí na výkonech již zmíněných manželů, kteří neslezou z obrazu, takže váš názor může ovlivnit obliba J.Carrey. Podotýkám, že převládá ,,civilní“ poloha herectví, ale bohužel občas dojde i na pitvoření. Celkově se snímkem nesla optimistická atmosféra, která ve mě zůstala i po jeho skončení. Ale optimismus není všechno. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Po lehce škobrtajícím úvodu se rozjíždí překvapivě svižná, pohodová a zábavná komedie o tom jak se taky dá řešit finanční krize. Jim Carrey a Tea Leoni vytvořili dokonalou dvojku, která perlí zejména v části pomalého úpadku rodiny na finanční dno a během prvních pokusů o loupež, které nemají chybu a patří k tomu nejzábavnějším z celého filmu („Tys to vážně udělal? Vyloupil jsi je?“ „Ne, ale měl jsem limču a nezaplatil.“) ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se nechal nachytat názvem a účastí Jima Carreyho (i když už ten originální americký název zní jako něco z pornografického průmyslu). Já bláhový jsem si totiž myslel, že se podívám na komedii a místo toho jsem dostal jen depresivní film, kde jsem se zasmál... jednou. Nejvíce do kolen mě dostávaly scény s krádežemi, které byly natočeny tak, že je to vlastně sranda... mamka s taťkou jdou vykrádat obchody, aby bylo na účty. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je asi dosť zlé keď pozeráte komédiu,zasmejete sa tri krát a zvyšok odzívate alebo si hovoríte, že čo za shit to pozeráte. A asi by sa nemalo stať, že po projekcii komédie ste totálne otrávený. Vôbec nič proti "ľahkým žánrom" ale toto bolo doslova utrpenie. Aby bolo jasné, Jima Carreyho považujem za excelentného herca, keď hrá "serióznu" rolu (Eternal Sunshine, Man on the moon,...),no jeho komika mi skrátka nesedí hoci nikdy mi nevadila, až do tejto chvíle:) Tento film má všetky atribúty TV hitu o ôsmej večer, zapadne úplne skvele medzi podobne úžasnú americkú produkciu... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama