Reklama

Reklama

Final Cut

  • Česko Konečný sestřih (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v době, ve které je možné celý život nahrávat pomocí speciálního očního implantátu. Po smrti se tyto údaje sestříhají a vzniká tak záznam o životě každého člověka. Alan Hakman pracuje právě jako takový "střihač životů", práce ho nesmírně baví a ve svém oboru je opravdový odborník, neboť dokáže i z toho největšího zločince pomocí správného sestřihu udělat nejčistšího světce. Všechno jde hladce, dokud Alan ve své další zakázce neobjeví člověka z vlastních chmurných vzpomínek, který měl být dávno mrtvý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Tak výborný námět a tak zprasený výsledek. Nápad s očním implantátem, který "nahrává" celý život svého nositele a pak je na tzv. střihači, aby pozůstalým sestříhal a vlastně zrežíroval jeho dosavadní život, je tak nosný, že bych ho rozdal několika svým oblíbencům a dal jim limit 20 minut. Vzniklý povídkový film byl mohl být parádní exkurzí do tvůrčího myšlení a uchopení tématu. Trauma střihače? Vizuální jízda? Božský komplex? Neurotické šílenství? Sen voyeura? To vše mohlo být, kdyby... Výsledný tvar trpí bezradností scenáristy a neschopností udržet z počátku slušně vybudovanou atmosféru. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller, ktoremu podkopava nohy jeho do znacnej miery nizka napaditost. Robin Williams je standardne vyborny, avsak v niektorych chvilach (hladanie v kartoteke napr.) mi pripadal, ze zbytocne prehrava. Potencial kopirovania spomienok by sa dal podla mojho nazoru podstatne viac rozpiplat, co by aj pridalo filmu kvapku dramaticnosti. Avsak je pozitivne, ze sa snimok nesklzol do premoralizovaneho patosu. Dostat namet k tomuto filmu lepsi scenarista a nasledne talentovanejsi reziser, myslim, ze by slo o krasnu lahodku. Takto ide o klasicky, nicim vynimocny thriller. ()

Reklama

Drc 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem si dost dobře předtavit Robina Williamse ve scifárně. Ale po shlédnutí musím říct, že je to scifi a zárověň v něm hraje tento herec svůj klasický part. Celkově pomalejší film se zajímavým námětem, kde se jako podtext po celou dobu objevuje pocit viny z dětství. To ovlivňuje hlavní postavu až do samého závěru, kdy se paradoxně smíří sám ze sebou a vykolejí ze zaběhaného stereotypu, což se mu stane osudným. Pokud by stejná idae byla zpracována trochu jinak, více akčněji, propracovaněji a s větším důrazem na děj a dramatičnost, mohla to být bomba. Třeba dost podobná, jako byl Minority Report, se kterým toho má vcelku dost podobného. Takhle je to jen lehký nadprůměr, i když zajímavý. To, co bych rozhodně vyzdvihl, je fantastická hudba, která skvěle podbarvuje celý film a dělá více jak polovinu atmosféry. No a samozřejmě kvalitně zahraný hlavní hrdina. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět. Celý film stojí a padá s Robinem Williamsem. Ten je jedním slovem vynikající. Přesto se při kvalitě námětu vkrádá myšlenka, zda s jiným režisérem nemohl film vyznít ještě o trochu lépe. Především v závěru jsem měl dojem zbytečné uspěchanosti. 86 minut je v tomto případě málo (třeba na víc nebyly peníze) - inu, zhuštěný final cut :). Přesto jde především díky Williamsovi o nadprůměrný snímek se zvláštní atmosférou prolínání časových rovin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Lidské, příliš lidské". Středoproudové scífko o celoživotním zaznamenávání lidských vzpomínek do osobního implantátu. Namísto prvku "sci-" se ale film zabývá hlavně etikou, morálkou, svědomím a podobnou otravnou člověčinou. K tomu hodně naivní až přihlouplá zápletka (implantáty a střihači vzpomínek), takže děj mě většinou nudil. Jeho tématicky nejbližší (a přitom vzdálený) příbuzný který mě napadá, Strange Days (1995), byl mnohem víc "sci-", záživnější, akčnější i výpravnější. Jediné světlé okamžiky filmu byly krásné a smutné oči Miry Sorvino. A jediná podnětná myšlenka, kterou mi film přinesl je ta, že naše soukromé vzpomínky mohou být často upraveny naším (pod)vědomím, takže jsou odlišné od objektivní reality. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama