Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (583)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Chronicles of Riddick - Graeme Revell ,2. The Hunt for Riddick ,3. The Vaako Conspiracy ,4. The One Speed ,5. The Sweet Spot ,6. The Animal Side ,7. The Arrival at Helion ,8. The Save My Family ,9. The Kyra's Theme ,10. The Helion Attack, Pt. 2 ,11. The Imam's Death ,12. The Necromongers ,13. The Show You the Way ,14. The Hellhounds ,15. The Pops a Cork ,16. The Slam ,17. The Furyan Energy ,18. The Purifiers End ,19. The Aereon Fortells ,20. The Final Betrayals ,21. The Keep What You Kill ,22. The End Credit - Final Chronicle , ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Autorský tandem Twohy-Diesel chtěl při budování trademarku Richard B. Riddick po veleúspěšné komorní Černočerné Tmě "zkusit něco jiného". A tak nabrali hromady peněz od producentů (a rád bych věřil tomu, že výsledek je z velké části zaviněn tlakem osob stojících za kapitálem) a rozmáchli se k velkolepému a velmi zajímavě obsazenému příběhu o záchraně osudu celého vesmíru... což se jim tak nějak zvrhlo ve fantasy (ano, fantasy - ve sci-fi kulisách) o boji dieselového antihrdiny proti bandě fanatických posluhovačů kultu smrti. Což by samo o sobě ještě nemuselo být špatné, protože bitky především na nože jsou v podání Riddicka vždy povedené, ale to by se od toho nesmělo pořád podivně odbočovat do nadpřirozena, příběh by nesměl být tak zvláštně překombinovaný, a hlavně by celý film musel proboha trochu fungovat. Nějakým kouzlem se tvůrcům daří nechat diváka zcela chladným, ať se na plátně odehrává cokoliv - a že toho není málo (třeba běh na třicet kiláků v lávovém poli, LOL) a vypadá to víc než slušně (včetně Thandie Newton, která tehdy ještě nebyla chrastící klon Victorie Beckhamové, ale plnohodnotná ženská). Daleko raději komukoliv doporučím, aby si zahrál výtečnou (a nedoceněnou) hru Chronicles Of Riddick: Escape From Butcher Bay, shodou okolností z téhož roku (ačkoliv remasterovaná verze v jednom balení s Assault On Dark Athena, třeba z GOGu, je lepší než první vydání;)). Ta zvládla mix žánrů téměř dokonale - filmové Chronicles Of Riddick naopak jako kdyby netušily, co si se sebou počít. 50% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru kleopatry: boj zla a iného zla je podľa nej svojím spôsobom zvrátený... ale práve o tomto bol Pitch Black a aj keď Riddick už zďaleka nie je taký tvrďas ako v PB, ústredné heslo prvého filmu platí - "fight evil with evil". To bolo oproti ostatným klasickým akčňákom, kde dobro bojuje proti zlu, v PB to svieže, originálne, možno aj bližšie realite... Vybrať si menšie zlo, aj keď obe poskytujú rovnakú hrozbu - smrť. To druhé zlo má však tiež motiváciu - prežitie. Máte aspoň nádej, že sa zveziete s ním. A to už je v danej situácii slušná vyhliadka. Z celkového pohľadu si myslím, že toto psychologické pozadie Pitch Blacku (o ktorom by som asi dokázala ešte dlho diskutovať :-) má oveľa väčšiu silu aj zmysluplnosť, než celá mytológia Kroník. Ale aj tak ich mám rada. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na Riddicka som sa veľmi tešil už preto že tam hrá Vin Diesel a jednotka ma viac menej dostala. Ale hneď od prvej minúty som sa nudil ako to najviac šlo, dopozeral som, ale doteraz to ľutujem, že sem tie 2 hodiny nezabil inak. Absolútne nič ma tam nebavilo, akčné scény o ktorých som počul samú chválu, ak tam boli dve tak je to veľa. Neviem, či som film len nepochopil, alebo som myslel na niečo iné, ale skoro som ho nedopozeral. Takto plytký príbeh sa len tak nevidí a skôr ma to občas nútilo k smiechu. Každému sa páči niečo iné, ale mne to nesadlo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vinovi byla tahle role ušita na míru brilantní rukou režisérského ševce Davida Twohy. Musím pochválit opravdu velmi impozantní prostředí cizích planet. Určitě nejpůsobivější se pro mě stala jedna z nich s příznačným názvem Krematorium. Moc pěkná role byl element vzduchu. Jen si říkám jaká škoda, že nedostala více prostoru, ale to každý vnímáme různě. Cítím se tak trochu nenasytně. Často se stává, že dvojky, trojky plus další pokračování divácky úspěšných "jedniček" propadávají, ale ne akčností a tempem nabitý Riddick. Tady prostě nemám dost a chci další díly. Rokem 2013 to přece nemůže končit :-) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (22)

  • Počas šplhania po skale pri úteku z planéty Crematoria Riddick (Vin Diesel) odtrhne kúsok skaly, ktorá je zjavne umelá. Úlomok peny okamžite nahradia vizuálne efekty a zrazu vidíme padajúce kusy skutočnej skaly. (Gumeny)
  • Do kin byl film (z obavy před nepovoleným kopírováním) dodáván pod názvem D Shoes. (imro)

Související novinky

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

Vin Diesel počtvrté jako Riddick

08.05.2024

Bezesporu existuje mnoho filmových franšíz, u nichž by si fandové zbožně přáli pokračování. S každou další zvěstí o možném pokračování milované série jejich naděje stoupají, jen aby vysněný film… (více)

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Reklama

Reklama