Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

teutates 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca,ktorého detstvo nebolo zrovna najkrajšie..!Zobrazenie bezvýchodiskového stavu na pokraji zrútenia.Sociálny podtón a ukážka"hnusu"vôkol nás!Zbytočný snímok,pretože aj napriek silnej ústrednej téme ide len o"B"prevedenie do ktorého Asia Argento pozháňala známe tváre..!Podobných snímkov je mnoho a sú na lepšej úrovni ako toto..! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další dramatický snímek Asie Argento a opět založený na skutečných lidských osudech plných drog, sexu a násilí. Musím uznat, že na druhé shlédnutí je dílko jednoznačně o třídu lepší než u nás uvedený prozatím jediný další režisérský počin Asie, Scarlet Diva. Příběh mapuje dětství uznávaného spisovatele J. T. Leroye, které nebylo zrovna ukázkové. Z dětského světa u pěstounů je malý Jeremiáš náhle vyrván do světa dospělých lidských trosek v čele s jeho matkou a zástupem jejích milenců, ze kterých každý zanechá na Jeremiášovi nesmazatelné stopy. Aby toho na malého hrdinu nebylo málo, vezme si ho do parády i jeho dědeček, fanatický věřící, který pro trest nejde nikdy daleko. Celé dílko celkem slušně šlape, ale některé momenty nepůsobí na diváka, tak jak by tvůrci nejspíš chtěli. Ovšem je zde řada scén, které jsou pojaty velmi naturalisticky, takže je vnímavý divák z hlavy jen tak nedostane. Další silnou stránkou snímku jsou herecké výkony, nejen ústřední dvojice Jeremiáše a jeho matky Sáry, ale také fanatického dědy v podání Petera Fondy či "váguse" v podání Marylina Mansona, což osobně považuji za třešničku na pěkně shnilém dortíku jménem The Heart Is Deceitful Above All Things. U mě za silné čtyři hvězdy. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy se mi stalo, a jestli vůbec někdy, že jsem měla potřebu vzít dětského filmového hrdinu do náruče a obejmout ho. Tady jsem ten pocit měla skoro pořád. Dětství ode zdi ke zdi. U matky Sáry bitý, zneužívaný, hladový a často zapomenutý na parkovištích, v cizích bytech „Užiješ si se mnou tolik legrace, že si to neumíš představit.“ U babičky a dědečka (náboženských fanatiků) pro změnu týraný a bitý. Jediná láska která mu byla vštěpována, byla láska k Bohu. „Cesta bezbožných je Pánu z duše odporná.“ Po seznámení s nimi jsem začala chápat i tak mizernou matku Sarah, proč se stala tím čím se stala. Chápu i Jeremiáše, proč se opakovaně vydává na další šílenou cestu s ní. Na cestu chvilkových „tatínků“, drog a jídla z popelnic. Ano „Srdce je zrádná děvka“ a film patří k těm na které se nezapomíná a nejenom kvůli hereckým výkonům malého Jimmyho Bennetta a Asie Argento. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který se dokáže zažrat pod kůži. Téma týraných dětí už bylo zpracováno několikrát, ale z mého pohledu nikdy ne tak sugestivně. Nejhorší je ten pocit vědomí, že ono by to šlo jinak, ale zákony v tomto případě nestojí na straně dítěte. Ono si pak může vybrat jen mezi nábožensky zaslepenými prarodiči a pološílenou matkou, drogovou závislačkou a děvkou. Asia Argento tady neobstála jen jako režisérka, ale především jako herečka, protože ztvárnila jednu z nejodpornějších matek v dějinách filmu a Jimmy Bennett předvedl jeden z nejlepších dětských výkonů, co jsem kdy viděl. 90% ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama