Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 10

Recenze (166)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nechcem Eliho Rotha haniť, pretože sa mu konečne podarilo natočiť film, ktorý aspoň navonok pôsobí seriózne, ale stále robí školácke chyby, ktoré mu nedovolujú stať sa niečím viac než len béčkovým režisérom. Každú pracne vystavanú scénu s napätím zabije nejakou tupou nehodiacou sa vsuvkou, práca s postavami je na bode mrazu a v neposlednom rade nechápem rozhodnutie zveriť scenár k svojmu najambicióznejšiemu hororu tvorcovi, ktorý ešte nič nenapísal. Vraždy vlastne tiež nič moc a na dlhšie si žiadnu zo scén nezapamätám, takže tie pôvodné tri hviezdičky mením na dve, pretože pri písaní komentu si začínam uvedomovať, že ten film za nič nestojí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Sterilní slasher , který se z neznámých důvodů dostal do kin a má aktuálně 64 procent , i když si zaslouží zhruba 50 ne li méně. To, že má tohle zatím více procent než takový Vřískot 6 je výsměch žánru. Eli Roth se vyšťavil na obou Hostelech od té doby jde do průměru nebo do sraček viz Čarodějovy hodiny (2018)  Už začátek je sračka já chápu, že je to pocta grindhousu a vzniklo to z fiktivního traileru , ale co je moc to je moc na Den díkuvzdání se otvírá supermarket dojde tam k tlačenici a násilnostem  a zemřou tam  3 lidi posuneme se o rok a někdo vraždí lidi. Vraždy jsou nezajímavé a originalitou taky netrpí  a hlavní hrdinka (jestli se to tak dá napsat v popředí jich je více) je tak nudná , že ani nevím jak se jmenovala. Opět chválím masku (poslední dobou mě přijde, že to na slasherech chválím pořád) jednu vraždu co připomene klády v Nezvratném osudu 2 (2003) ,  jedno upálení a jednu rozmlácenou hlavu to je asi tak vše. 40 procent P.s. aktuálně je to dostupné kromě kin s slovenskými titulky co mě stejně nepasovaly a českými kde je špatná korekce a mužské postavy mluví v ženským tvarech a naopak postava jednoho kluka je přeložena jako Utopení a vypadá to tak jak kdyby to překladatel dal do translatoru a pak něco i překládal.  Jsem rád , že mě nevyšlo kino. P.s. 2 Seminář je podobná blbost jako tohle ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na Štedrý deň si pozrieť Deň vďakyvzdania to sa nepodarí každému. Film sám o sebe je pomerne dobrým slasherom, ktorý to v niektorých momentoch ťahá aj na 4*, ale nakoniec nijako zvlášť nevybočí z očakávaných koľají a tak je tých niečo viac ako 60% na tejto databáze výstižných. Všetkým užívateľom prajem Šťastné a Veselé Vianoce. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nebudem tak vlhký do nohavičiek ako riči,vpiči. Pokiaľ niekto neodkiluje niekoho v shlasher filme v "prvej sekunde" nemá šancu. Eli si dá na čas až po pol hodine. Dovtedy a potom je to len nudné tlachanie amerických tý-ný a fuck (v kuse fuck -tý-ný  - mi to liezlo na nervy - "fuck" je najpoužívatejšie slovo filmu) FUCKT si to všimnite!  Rádoby na "Scream" aviváž. Ano, gore je na pár mordov (u mna prvé 3) pekné - ale to bola oficiálná zámienka robenia filmu, ale celkovo prdlajz! Oproti Hostelu & Cabin Fever jde tohle do kytek! (ricci.s - choď si kúpiť novú ružovú kabelku a tehotenský test) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher, který ctí pravidla žánru a s posledním Vřískotem je za letošek nejlepší. Pochybuji, že v současné době je někdo schopen natočit slasher s přelomovým příběhem, protože to ani není možné. Slasher je vybíjená. Masový vrah likviduje jednu oběť za druhou a většinou se jedná o nějakou mstu. Kruh obětí se ztenčuje a pokud někdo přežije, bývá to většinou dívka, do níž by to na začátku řekl málokdo. Vraha těžko odhalit, páč film bývá plný falešných stop a navíc divák nemá určité informace. Nu a v závěru je třeba vraha nedobíjet, aby film neskončil předčasně. Navíc se mnohdy vrah stává nesmrtelným, aby mohl případně udeřit v dalším pokračování. A Rothův film tohle vše má! Navrch výborné gore - dvakrát střeva ven, kladivo, sekera, cirkulárka, rozkošná trampolína, veselé pečení, vtipný odkaz na sociální sítě před spuštěním kladiva a i trocha společenské kritiky. Kdo ví, do čeho jde, nemůže být prostě zklamán. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Amanda Barker (Lizzie) v skutočnosti pochádza z Hannoveru v štáte Massachusetts a je deviatou praneterou Johna Carvera. Jej prízvuk vo filme je skutočný. (Arsenal83)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Torontu a Hamiltonu v kanadském Ontariu od 13. března do 5. května 2023. (bianci)

Reklama

Reklama