Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Že měl film dlouhou stopáž? No a? Zcela neobjektivně přiznávám, že jsem se kochal pohledem na přenádhernou Paz Vega, takže jsem se nenudil ani na chvíli. Navíc postavy i dialogy byly napsány velmi dobře, takže Špangliš nemám co vytknout. Byl jsem v USA dost dlouho, abych měl slušnou představu o tom, jak fungují vztahy mezi portorikány(obecně přistěhovalci) a rodilými američany, takže jsem bral Brookse s nadhledem. Což ale neznamená, že je podobný příběh z říše sci-fi. Ve skutečnosti je to velmi laskavý pohled na všechny postavy...takové to hledání dobrého i na těch, kteří jsou napohled ti "zlí". Ale především je to nemoralizující a přívětivý pohled na ženu, která nechtěla přijít jak o svou hrdost, tak o svou dceru, což by se přijetím darů a pomoci jiných, mohlo snadno stát. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na chronologický seznam filmografie Adama Sandlera, myslím, že právě tímto snímkem začal svým kritikům dokazovat, že je opravdu dobrý herec schopný i dramatického výkonu. Žánr komedie bych v tomto případě uváděla až na posledním místě, protože ty nejzásadnější scény vás primárně dojmou a nutí přemýšlet o vlastním rodinném životě. Stříhala bych, to rozhodně ano, zároveň jsem ale dlouho neviděla tak zvláštně krásný film. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že jsou i lepší filmy než uřvaná španělka a její dcera který si našli džob u skoro bohatý rodiny s nafoukanou manželkou a manželem (Adam Sandler) který si zaslouží někoho jiného. Je to docela dobrý dávám tři hvězdy za docela dobrý příběh a samozdřejmě za Adama Sandlera bez kterýho by ten film byl na prd takze to je muj nazor. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)
  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama