Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

POMO 

všechny recenze uživatele

No vida, odkiaľ možno čerpal Shyamalan pre jeho majstrštyk Unbreakable. Scenáristicky i režijne výborne vygradovaný thriller. Inteligentný, mrazivý, atmosférický, znepokojivý, pesimistický. A vďaka Linovi Venturovi operujúcemu v Londýne navyše s príjemným cross-európskym nábojom. Nevyzerá mimochodom tento herec ako urastenejší Robert De Niro? :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Néstárnoucí snímek, který ani po letech neztrácí nic ze svého náboje. Z démonického pohledu Richarda Burtona skutečně mrazí v zádech. Spousta thrillerů nabízí tolik napínavých scén, že je to na úkor kvality a logiky oněch scén. Účel světí prostředky. Zde však postupuje gradace npínání ruku v ruce s poutavám příběhem, ale hlavně s inteligentním scénářem. Atmosféře napomáhá i tísnivá hudební kulisa, ale i zvukové efekty, například zvuky nemocničních přístrojů. Ano i zde si mohli tvůrci leccos odpustit. Například detektiv je sám v bytě a prohlíží si obrazy. Střih. Vidíme něčí siluetu, která se blíží za doprovodu stupňující se zlověstné hudby, abychom v zápětí zjistili, že je to jen kolega. Trochu laciné, prvoplánovité a podbízivé. Napínání na úkor logiky. Ale to je snad jediná chybička tohoto skvělého filmu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mystické, desivé a zlé, film, ktorý pripomína to, čo sa nám nepáči. A to, že zlo drieme v každom z nás a ten, kto sa v ňom neustále rýpe raz mu aj prepadne. Koniec bol veľmi zaujímavý, ale pre toho, kto trochu poodkryl symboliku filmu a režisérove zámery vôbec nie nečakaný. Richard Burton tu bol naozaj presvedčivý, fantastický, ani mne nebol ten jeho pohľad príjemný, toto všetko sú však atribúty filmu, ktoré ťažko opísať. To treba len vidieť, snímok za to určite stojí. 80/100 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento vysoce zajímavý žánrový počin, který ve svých kleštích úzce svírá kriminálku a nadpřirozený thriller, stojí hlavně na působivé práci francouzského detektiva staré školy, který metodou dlouhosáhlých rozhovorů odhaluje tajemství ‚pohledu zla‘, aby přitom stále více a více byl nabouráván jeho vlastní pragmatismus. Tušení nadcházejících událostí, vynikající Lino Ventura, démonický Richard Burton, mrazivá atmosféra a neskutečné finále dělají z tohoto lehce pozapomenutého kousku neskutečný biják, po němž se vám rozhodně nebude usínat úplně nejlépe. 4 a ½. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Stará škola. Když ve první scéně ukážete sošku, je jasné že v druhé jí někdo někomu omlátí o hlavu. Děsivá skládačka, v které každý dílek má své místo a výsledný obraz zmaru je přímo zdrcující. Osobnost Richarda Burtona propůjčuje klíčovým scénám tu správnou razanci a odkrývání minulosti oběti je tak velmi působivé. Lino Ventura (možná i díky dabingu) působil trochu jako francouzský DeNiro a role Brunela mu sedla na tělo. Kam se hrabou některé dnění rádoby mysteriózní slepence. Tohle byla paráda. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)

Reklama

Reklama