Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který vypadá jako intro na hru z PS1. Po všech směrech příšerně natočený, ještě hůře zahraný a maximálně špatně vypadající akční sci-fi, které se pokusilo svézt na vlně Matrixů, Equilibrium a Resident Evilů. Až uvidíte jak film příšerně vypadá, uvědomte si, že vznikl 6 let po prvním Matrixu, 4 roky po prvním Resident Evilu a 4 roky po Equilibriu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pane boze tohle byl nehoraznej grafickej ulet. Pribeh nema cenu rozebirat, je to takovej mix mezi Immortal, Equilibrium a Matrixem, ze kterejch i Wimmer vykrada akcni a soubojove sceny. Ale nutno rict, ze dobre. Souboje jsou fakt perfektni, choreografie nema chybu, je to to nejlepsi na celym filmu. Dej je uz hodnekrat ohranej, plnej nelogicnosti a misty zmatenej. Ale na druhou stranu, spolu se sviznou hudbou je fakt strasne sviznej, na rozhovory je jen minimum prostoru a prevaznou cast filmu vyplnuje akce, takze se ani nerozkoukate a uz je konec, takze nehrozi, ze byste se nudily. A ted k nejvetsimu problemu, vizualni strance. Tohle proste Wimmer nemoh myslet vazne, skoro mi prislo, ze to tak mel schvalne, aby se nejak odlisil od jinejch podobnejch filmu. Coz se mu povedlo, ale nevim jesli se to da povazovat za klad. Par zaberu jeste ujde, hlavne behem souboju to nijak nevadi, ale jakmile jsou zabery na mesto nebo motorku atd. je to fakt otresny. Jako kdyby se tvurci spokojily s previzualizaci a na nejakou konecnou upravu triku se vysrali nebo nemeli penize. A do toho vseho strasne syty barvy. Tohle se proste musi videt, je to jak kdyz clovek dostane dratem do oka. Ale akcoliv je grafika naprosto otresna, je to jen jedna ze slozek filmu a ty ostatni se mi libily, takze nevim proc bych mel filmu dat tak spatny hodnoceni, jako vetsina uzivatelu. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak opäť raz pôjdem proti prúdu... Po CATWOMAN, ELEKTRE a AEON FLUX som však teraz konečne nemal chuť vyvrátiť večeru. UV je čistokrvné béčko, s ľadovou a, na rozdiel od RESIDENT EVIL, cool vyzerajúcou Millou. Wimmer sa rozhodol pre akčnú jazdu s minimom deja a minimom dialógov. Oproti pôsobivému EQUILIBRIU tak padol smerom dole. Zatiaľčo v EQ bola perfektná vyváženosť (equilibrium :)) medzi akciami, emóciami a príbehom, tu je len akcia. Akcia je veľkolepejšia, z množstvom trikov, ale práve takýto nával "veľkoleposti" Kurt nezvládol - na triky zrejme nebolo dosť penazí, kameramana občas chytí epilepťák a strihač chcel zrejme príplatok za nadčasy... Milline herectvo vždy reprezentovali (a zrejme aj budú) vyšinuté postavy a tak je samozrejmé, že "obyčajnú" úlohu neutiahne. Divákovi skrátka nedokáže pohľad na ňu vsugerovať, čo prežíva a čo si myslí - keďže nie je miesto na rozhovory, divák len krúti hlavou a všetko mu dochádza až po ďaľšom čine hlavnej hrdinky. Čo ťahá UV k tretej (absolútne subjektívnej) * je predsa len režisér, ktorého nápady aj v takomto videoklipovom prevedení vedia okúzliť. Čo sa týka zbraní a súbojov držal sa schémy EQ a tak tu máme masové strieľačky aj súboje na meče. UV rozhodne nie je film na rozmýšľanie (a porovnávanie s Equilibriom :)) a miesto so scenárom akoby pracoval len s námetom, ale mňa nenudil a srší z neho nadšenie pre akciu, aj keď tentoraz v trochu zmätenom klipovytom kabáte... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil jednak kvůli Mille Jovovich a jednak kvůli Kurtu Wimmerovi, jenž je podepsán pod poměrně originálním Equilibriem. Určitou souvislost mezi těmito dvěma Wimmerovskými počiny najdete...podobně jako v Equilibriu jsou tu opět dva druhy odlišných komunit, tentokrát lidí a jakýchsi Hemofágů - bytostí, jimž propůjčil zákeřný vir nadlidské schopnosti, aby je o deset let později zabil...dalším pojítkem je umění Gun-katy, jímž disponuje hlavní hrdinka a které jak dobře vyniklo v equilibrijských stylových kulisách, tak tady působí zmateně a je zazděno těkavou kamerou...na rozdíl od Christiana Balea je zde představitelkou a neoficiální zástupkyní utlačovaných žena - Violeta(a její jméno pokračuje, ale určitě byste si ho nezapamatovali) je oblečena do přiléhavého kostýmu, který je schopen barvoměny(tohle jsem nepochopil, asi chtěli Millu předvést v několika kolekcích plánovaných na příští módní rok) a vlastní pro mě nepochopitelné technické vymoženosti včetně střelných a sečných zbraní, které se na požádání morfují z jejích kovových náramků na zápěstích. Invence originálních techno-nápadů se Wimmerovi nedá upřít, o to hůř to ale dopadá, když postavy začnou mluvit...protože 95% všech vět, které herci pronesou, jsou naprosto stupidní a směšné...celková kontinuita filmu je tak prostřílená unylými, nudnými a naprosto zbytečnými ´povídacími´ scénami...a pak když přijde ke slovu akce a Vy celí nažhavení mačkáte opěrky křesel, přilítne na scénu Violeta na motorce, která jezdí nejen po ulicích, ale i po budovách, cik cak, jak se jí právě zlíbí...nevíte, jestli to autoři myslí vážně a náhle se všem postavám materializují v rukách meče, střih, všichni běží k sobě, střih, cink, švih, sek, auaáá, střih, Violeta odchází k výtahu a za ní leží padesát mrtvých...zamáčknete slzu zoufalství a skrz nafintěného Nicka Chinlunda a Camerona "Kamenná Tvář" Brighta si prosekáte cestu k finále, které tradičním klišé postaví vše naruby, pak už jen následuje závěrečný souboj dobra se zlem(kdo je kdo ale nevím), který je neskutečně zprasený a zatímco se na střeše padoušského megakomplexu odehrává poslední stupidní scéna, trháte stokorunový lístek a vrážíte ho zmatenému vrátnému hluboko do hrdla se slovy - Sežer si ten humus!! 30 miliónů dolarů(rozpočet)/31 miliónů dolarů/výdělek celosvětově) moje recenze filmu - zde ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +ultraefekty, ultraakce, ultrahudba, ultraViolet -slabší emoce, nalajnovaný děj/// Tak už chápu, nejdříve jsem viděl ukázku na Ultraviolet, potom film Aeon Flux a až potom tento film (viz. recenze filmu Aeon Flux). Pokud bych tedy měl srovnat oba tyto nové filmy, tak právě Ultraviolet vychází jako výtěz, protože téměř bezezbytku splňuje moje očekávání. Už z úvodu mi tento film nejvíce snad připomínal Equilibrium - hodně podobný námět, příběh, bojové scény, jen hlavní hrdinka místo hlavního hrdiny - potom trošku i Resident Evil, to asi hlavně tou ženskou předtavitelkou a taky trochu film Immortal, to hlavně grafikou. Ta (potažmo efekty) je přímo senzační, i když věru počítačová, tak mi to nevadí. Je nádherně uhlazená, dá krásně vyniknout prostředí i samotné akci. Navíc v tomto filmu je to, čeho v Equilibriu bylo málo. Namysli mám samotnou akci, která je přímo kulervoucí a při níž se hlavní hradinka nezasatvý před ničím a tentokrát ji to i žeru. Obsazení vedelejších postav je slušné, záporák sice nevyčnívá, ale Cameron Bright je nadějná mladá hvezda (a hlavně hodně obsazovaná) no a William Fichtner, tedy jeho ksicht bych poznal kdykoliv, takže fain. Hudba je výborná, sice z ní asi nebude soundtrack, ale mě osobně prostě neruší a jak pří akci, tak i při úvodních titulcích se mi velice libí. Jo a taky je hustý jak se jí mění barva oblečení a k zahození není ani spousta jiných nápadů (možnost ukrýt v sobě zbraně). Když vezmu v potaz některé hlášky, tak ani nevím proč děj hodnotím jen nadprůměrně. Bude to nejspíše tím, že na první počin režiséra to nemá, prostě srovnávám s Equilibriem. A jinak už se těším na další režisérské počiny tohoto "mistra", jeho rukopis se mi líbí/// Celkem 75%/// ()

Galerie (62)

Zajímavosti (6)

  • Původní verze Kurta Wimmera byla dlouhá 120 minut, ale jelikož se Screen Gems nelíbila, sestříhali ji a změnili rating z R na PG-13. Wimmer prohlásil, že kvalita filmu prudce klesla dolů, a za pravdu mu dávají i fanoušci, kteří zhlédli původní verzi. (ČSFD)
  • Snímek se umístil na 33. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Film bol natočený digitálnou kamerou SONY HDW-F900 s vysokým rozlíšením. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama