Reklama

Reklama

Důkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine je sedmadvacetiletá žena, která je oddaná svému otci Robertovi, geniálnímu a proslulému matematikovi. Zatímco se Robertova obratnost ve světě čísel stále jeví jako neotřesitelná, jeho kontakt s realitou se pomalu vytrácí. Když Robert propadne šílenství, Catherine začne přemýšlet o tom, zda mohla po tátovi zdědit duševní chorobu společně s jeho mimořádným matematickým talentem. Po Robertově smrti se na Catherine obrátí Hal, otcův nadaný, ale příliš horlivý student, který chce nahlédnout do poznámek zesnulého muže v naději, že objeví jeho poslední významný počin. Zatímco Catherine se zdráhá ponořit hluboko do otcovy práce v obavách, že by tam mohla vyčíst něco o své vlastní budoucnosti, Halovi k tomu dá svolení. Odhalení matematického důkazu potenciálně historických rozměrů, který se skrývá v jednom z poznámkových bloků, vyvolá vlny šoku, a to v nejednom slova smyslu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Jamal 

všechny recenze uživatele

***/* tři a půl, docela mi to připomínalo Čistou uši jak námětem o nadaném matematikovi a matematičce, proto už to pro mne nebyl takový zážitek, jaký by mohl být, jelikož Čistá duše je u mne jasně lepší, .... Gwyneth konečně zas nějaký dobrý film, Hopkins klasika a kdo mě mile překvapil je Gyllenhaal, i když pochybuji, že by se na Gwyneth v reálném světě nevybodl, každopádně chcete DŮKAZ, tak tady je .... (( :: ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wow. No tak toto bolo .. wow. V živote by som si nebol pomyslel, že herečka ktorá ma ohúri svojím hereckým výkonom bude práve Gwineth Paltrow a to ešte v úlohe šialenej dcéry matematického nemenej šialeného génia, kde po celí čas na niekoho vrieska a pritom je tak milá, že by som ju najradšej objal aby sa ukľudnila. Herecký výkon Anthonyho Hopkinsa je potom prinajmenšom zadosťučinením za jeho trápny a bezvýznamný výstup v Alexandrovi. A čo Jake Gyllenhaal? Tak tento herec má inak dobrý vkus pri výbere svojich úloh (Donnie Darko, Jarhead). Proste toto je film so skvelím scenárom, super hercami, fantastickou réžiou a presne pasujúcou hudbou. Čo viac si človek môže priať. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama stojí hlavně na hereckém výkonu Gwyneth Paltrow. Ke konci už sice snímku dochází dech, i tak bych ale nikdy nevěřil, že filmu o matematice a depresích (což jsou dvě věci které nesnáším) někdy dám nadprůměrné hodnocení a ještě se mi bude líbit. To je zásluhou hlavně skvělého scénáře Davida Auburna a všech věrohodných emocí a vztahů, o kterých Důkaz vypráví. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Okolo tohto fimu som nejaký ten čas už krúžila - pozrieť/nepozrieť. Lákal ma scenár, Hopkins a Gyllenhaal. Odrádzala ma hlavná postava v podaní Gwyneth Paltrow, ktorú mám bohužiaľ zafixovanú v podobe letušky 1.triedy a ďalších podobných rolí, ktorými ma nijakým spôsobom nepresvedčila o svojom hereckom nadaní. Po vzhliadnutí tohto filmu, ktorý ma podotýkam pohltil už po pár minútach, môžem len skonštatovať, že Hopkins a Gyllenhaal ma nesklamali, no Gwyneth ma nadchla a zaskočila dokonalým zvládnutím svojej postavy. Zaujímavá téma, pár pekných zvratov, napätie a veľmi príjemný filmový zážitok :) ()

Kate... 

všechny recenze uživatele

Nemělo to sice takový spád a chyběla tam taková ta velkolepost, která se objevila v Čisté duši, ale myslím, že drama to bylo kvalitní, dost komorní s přesvědčivými hereckými výkony a s pozitivem, že děj občas přeskakoval do jiných časových rovin. Rozhodně jsem se nenudila, spíš jsem dost přemýšlela a rozpytvávala vyřknuté myšlenky jednotlivých hrdinů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Drama Důkaz stálo producenty 20 mil. dolarů a během úvodního víkendu (16. – 18. 9.) promítání vydělalo v osmi amerických kinech 193 840 dolarů. Celkový zisk se za dva měsíce vyšplhal na 7,5 milionu. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama