Reklama

Reklama

Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Vikingská odysea podle Terryho Jonese. Pokud čekáte švihlý montypythonský humor, budete pravděpodobně zklamáni, jedná se totiž o lehce střelenou dobrodružnou výpravu, na kterou se mohou bez problémů podívat jak děti, tak i dospělí. Je to obstojně vtipné, herci si též zaslouží pochvalu (možná, že Tim Robbins mohl být trochu menší trouba), a vrcholy filmu jsou samozřejmě při výstupech Jonese a Cleese - ten navíc hraje záporáka, představte si to! Slušná zábava, nic víc, nic míň. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Paródia na všetky klišé, ktoré poznáte o Vikingoch. Teda až na to jedenie z jednej spoločnej misy. Ak vás to zaujíma, film si užijete, ak nie, tak si ho možno užijete ako solídnu dobrodružnú zábavu s nadprirodzenými prvkami. A povrchní fanúšikovia Marvelu budú jasať nad tým, že vo filme z roku 1989 budú počuť mená a názvy, aké počujú v Thorovi a Avengers. Osobne ma humor vyplývajúci z parodovania spomínaných klišé príliš neoslovil, je to predsa len čistá nerdovina. Ale ako fantasy zábava, predovšetkým pri finále vo Valhale, ma Erik Viking skutočne chytil a dokonca aj pobavil svojim humorom. Celkovo však viac ako mierne nadpriemerne hodnotiť zo subjektívneho hľadiska nemôžem. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Je tam pouze část Monty Pythonu, ale i tak to má jejich nezaměnitelný nádech. Přesto mi to příjde jako asi nejslabší věc, kterou jsem viděl a kde zasahuje aspoň část slavné skupiny. Míst k zasmání je docela málo. Herecké výkony docela obstojné, hlavně největších hvězd. Příběh je taková typická MP pohádka s přesahem. Škoda, že není více humorných pasáží. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru snad nejlepší Pythoni a to proto, že se nesnaží být vtipní nepřetržitě a tak najdete i scény, při kterých to vypadá, že sledujete klasický dobrodružný film (hlavně díky skvělému Robbinsovi)...a pak přijde nějaká "totální uzemňovačka" jako je píseň ostrovních lidí nebo hadr neviditelnosti, které vás složí na zem smíchy. Jednoznačně 5* a pro mě jasný pokořitel grálu a dokonce i Briana. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Moc moc sympatický a milý filmek. Tim Robbins je už tehdy neodolatelný, stejně jako John Cleese, některé režisérské vychytávky (návštěva Asgaardu) a montypythonovské vtípky. Narozdíl od ostatních pythonovských filmů tady příběh nepokulhává, ale naopak křepce cválá kupředu, je zajímavý a překvapivě dává smysl. Zkrátka moc moc sympatický a příjemný filmek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jedním z výtvarníků filmu byl i Alan Lee, ilustrátor knih J. R. R. Tolkiena a později i jeden z hlavních výtvarných poradců filmové trilogie Pán prstenů a obou dílů filmu Hobit. (Dr. Hawkeye)
  • Autorem hudby je "sedmý Python", zpěvák, skladatel a spisovatel Neil Innes, který spolupracoval jak na seriálu Monty Pythonův létající cirkus (od r. 1969), tak i na dalších projektech. Zejména se pak proslavil jako autor skladeb skupiny Rutles, v níž ztvárňoval Rona Nastyho. (Dr. Hawkeye)
  • Tento film nečerpá z dětské knížky "Sága o Vikingovi Erikovi", kterou napsal Terry Jones, i když tedy doufá, že se zvedne její prodej. (Terva)

Reklama

Reklama