Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1758 se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Damián z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjením se svým nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem. V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji bude muset Eliška prodat, jak ji často připomíná její partner Martin. Že spolu tyhle dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tyhle dvě období začnou proplétat víc, než si dovedete představit! (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

alanwilder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělal jsem hroznou pitomost a po negativních recenzích si to pustil a... Neuvěřitelná šmíra! Je to jak od Cimrmana Hodina pravdy, na které byl nejlepší vichr z hor. Škoda, že se tu tentokrát neobjevil a celý tento paskvil neodnesl do věčného zapomnění... P. S. Ovšem ta akční scéna, kdy pan Smetana dá přes hubu nějaké ježibabě bude jednou kultovní... ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Uh. Tomuhle říkám dostat flakem na kabinu. Už samotné ukázky slibovaly nechtěně mnohé a vskutku mne přilákaly ke sledování prvního dílu :-). Ale samozřejmě si za to mohu sám! :-). Pochybuji, že se zde najde jediný divák, který do tohoto zvěrstva šel s očekáváním něčeho jiného než se očekává od žánru quilty pleasure. Seriály TV Prima již léta hledají své pomyslné dno. To je hlubší než je Mariánský příkop. Měl jsem dojem, že se seriálem 1 . Mise divák tak nějak zahlédl jeho banité kontury, nicméně to byl jen klam, protože dno je ještě dál a hlouběji. Tohle je další meta. další mezník kam až může dnes filmařina a neherectví zajít. Sledovat je zajímavé z čistě studijních důvodů. Některým hereckým jménům se divím. A kladu si otázku. Máte to fakt za potřebí? To vážně bez honoráře za tuhle kostýmní šaškárnu nemáte na rohlík s paštikou? Emma Smetana ačkoliv je velmi vzdělaná žena s klidem Angličana ,,hraje'' ač neherečka hlavní roli v téhleté přeslazené rozvařené zavařenině a já prostě nechápu proč. To ti lidé nemají nějakou základní sebeúctu? Nějakou sebekontrolu? Hranici za níž už si prostě i oni sami řeknou NE? --- Asi NE. Být Marií  Terezií a Štěpánem, straším po nocích za trest celý štáb i herce celou dobu co poběží tohle zvěrstvo. A kdyby k tomu přihodili programového ředitele, nic tím nezkazí!   - ODPAD ()

Reklama

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Odradila mne vlezlá reklamní kampaň a proto jsem první epizodu neviděl, přesto se však pozastavuji nad zdejším hodnocením. Z upoutávek přeci bylo jasné, že půjde o vztahové melodrama à la Ordinace a že půjde o nenáročnou „zábavu" na odreagování. Nechcete naopak ocenit to, že se ty milostné propletence neodehrávají v prostředí nemocnice nebo obchoďáku a že se tvůrci pokusili zakomponovat (v našich končinách) neokoukané prvky „historické" fantasy? PS. Ve spojení s tímto se mi vybavila mexická novela El Extraño Retorno de Diana Salazar - ta se zas zabývala tématy reinkarnace, okultismu a pyrokineze... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Zvědavost mi nedala a vědom si pičóznosti jsem usedl k TV. Nápad je dobrej, ukázaly to jak Kate a Leopold tak i pohádková Kouzelná romance, jenže tyto filmy měly něco co ČR nikdy mít nebude. Peníze a kvalitní herce. Ani jeden "herec" mi nepřišel přirozený a bylo slyšet a vidět tlačení scénáře. Moderní Smetana (infuententononc) mi přišla spíš trapná než zajímavá a o panu "jsemodjinud" mám pochybnosti jestli vůbec kdy přičuchl k branži. Hodnotit po prvním díle asi není fér ale co se od toho asi tak dá čekat dál. Bylo mi sice řečeno že se seriál této dvojci bude časem věnovat méně a bude to i o jiných párech / událostech, to ale nic nemění na tom že to silně zavání odpadem. Budu hodný a dám jednu (dočasnou) hvězdu za snahu zkusit v českých vodách udělat takový seriál. Je otázkou kdy se to pokazí natolik že to přestane být zajímavé právě tím nápadem, propojit minulost a budoucnost. ()

Oto10 odpad!

všechny recenze uživatele

Úvodní díl Elišky a Damiána, mne vůbec nepřesvědčil o tom, ten seriál sledovat dál. Dialogy v tomto jsou poněkud nudné a postrádají vůbec nějaký smysl. Moc se táhne. Působí to spíše jako nepovedená telenovela. Kostýmy a kulisy jsou celkem laciné a korunku tomu přidávají i herecké výkony, které se snad ani nedají označit za "herecké". Velikánské zklamání. Za mne je to velikánský propadák, kýč a pravděpodobně největší přešlap TV Prima za rok 2023 - 5 %. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama