Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl mě je z toho špatně. Nevim jak to dnešni děcka maj, ale jestli to maj takto, tak ja tutok nebudu. Asi su fuckt stara a toto mě zabilo. Neznám dnešní prostředí mlaďochů a chápu, že tohle bylo stvořeno jako odstrašující případ, mě to, ale fakt sejmulo. Je to vlastně paradox, to co má odstrašovat většinou přitáhne ke zkoušce. Svého času Memento ( četla jsem knihu, ta je vždy lepší) měla mít stejný účinek, ale mě po přečtení napadlo jediné...chtěla bych to zkusit. Naštěstí jsem to nikdy neudělala. A jenom doufám, že Adikts bude mít stejný přínos... Za mě divně se cítících 85% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Mám rád tvorbu Adama Sedláka a těším se na každý jeho nový projekt. Sedlák je velmi talentovaný a šikovný režisér, který se nebojí dělat věci jinak, a krásně všem dokazuje, že máme v Česku schopné filmaře, kteří dokáží tvořit moderně a světově. A nejnovější Sedlákův přírůstek je toho krásnou ukázkou. V první řadě je dobré zmínit to, že je Sedlák uvědomělý a originální tvůrce. Když si pustíte Domestika, Banger! či Semestr, tak si uvědomíte, že Sedlák vždy zná své limity. Ať už jsou filmařské nebo finanční. A o to více o svých projektech přemýšlí. Přemýšlí jak je natočit, jak pracovat s postavami, jak odvyprávět příběh, na co se zaměřit, a jak to udělat, aby to bylo, co nejvíce originální a progresivní. A já jsem z jeho přístupu nadšený. Netvrdím, že je jeho tvorba dokonalá, protože není a má spoustu nedostatků, který tam vidím, ale na druhou stranu si strašně moc užívám to, jak je Sedlák filmařsky suverénní a točí si, co ho baví. Co se týče seriálu Adikts, tak tady si mě trailery moc nezískaly a popravdě jsem tomu moc nevěřil. A o to více mě těší, že mohu napsat, že jsem se spletl, a že mi Sedlák zas vytřel zrak. Nevím jak to Sedlák dělá, ale má úžasnou ruku při výběrů herců a hereček. V každém projektu má méně známe herce nebo herce, co nikdy nehráli a dokáže z nich dostat vynikající výkony. Obsazení Adikts je naprosto lahůdkové a ústřední pětice si to neskutečně dává a já doufám, že si jich všimnou i ostatní tvůrci a budou je obsazovat i jinde. Ústřední pětice podala fakt super herecký výkon a já jim fandím do budoucna. Další věc, co se mi na seriálu líbila, je samozřejmě vizuální stránka. Sedlák si zas vizuálem vyhrál jako málokdo. Od barevné palety, střihu, kamerových jízd, rámování, a dalších vypravěčských postupů. Prostě z mého pohledu vynikající práce. Osobně jsem dost nadšený jakým způsobem se pracuje s postavami, protože tady znovu Sedlák dokazuje, jak moc je dobrý scénárista. Po příběhové stránce jsou tu věci, co mi tolik nesedly a rozhodně si myslím, že některé věci nejsou úplně dotažené do konce. Ale jelikož jsem přistoupil na hru, kterou Sedlák s diváky rozehrál, tak jsem to přijal a v rámci možnosti jsem si ten příběh užil a bavil se u něho. Adikts je povedený seriál, který mi hodně sedl, nicméně budu chápat každého, kdo mi bude tvrdit, že to nebylo nic pro něho a nesedlo mu to. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Za docela malý budget to fakt skvěle vypadá a gang mladých v čele s báječným Petrem Uhlíkem hraje jako o život. Ale dramaturgicky je to jedno velký roztříštěný what. V jednu chvíli je to civilní a koukáte, jak se mění jehly chudákům na piku v Sherwoodu - a pak o scénu dál následuje totál bizár, kdy učitel na vysoké škole učí studentky v plavkách střílet. Oboje je natočený dobře a nějak vás to baví, ale říkáte si: Ty vole, na co to koukám, jak to souvisí dohromady? Závěrečná message seriálu je miloučká a za normálních okolností bych to sežral a dojal se, ale tím, jak je to další, už asi šesté trhnutí kormidlem tónu seriálu, tak to na mě působilo jako další svévole. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Fuuu… Tak tady Sedlák těžce ujel, přešlápl, pohořel… Well, prostě to posral. Když pominu technické věci, jakože scénář prvních dvou epizod reálně nemá hlavu a patu (jakkoliv je to TŘEBA míněno jako záměr, prostě to nefunguje), že postavy jsou jen trapné karikatury, že v prvních dvou dílech podávají zdaleka nejlepší výkony NEherečka Dusilová spolu s ústředním feťákem, a že ta celá hra na psychedelické sci-fi prostě nemá v tomhle (a asi ani jiném) formátu šanci ustát… Tak je to prostě TRASHy, rádoby cool, děsně wannabe edgy, levná protidrogová agitka od veřejnoprávního média, sorryjako.  Z pozice ČT mě mimochodem tahle hra alá “tak všechny ty podprahový sdělení schováme za děsně edgy hlášky, pokus o jakože Euphoria-meets-SexEd-meets-Gympl(?) aesthetic a karikaturu totáně sjetýho týpka, kterýmu narveme do tlamy všechny jakkoliv hodnotný catch-phrases a třeba to výjde” sere úplně nejvíc. Fakt jsem věřil, že zrovna na Kavkách vzásadě nemaj zapotřebí dělat ze zoomerů úplný kretény. Asi mají. Eh. Každopádně, je to vážně marný, sorry. Smysl to nedává, vtipný to není, seriálově atraktivní taky ne. Ústřední parta je vyloženě nesympatická, snaha o věrnou adaptaci zoomerskýho slovníku zas nehorázně trapná (neboli CRINGE). Lenka Dusilová slušně válí, ale z pozice vedlejší postavy to ani náhodou neutáhne. Je to zmatený a rozlítaný, ale přitom obsahově skoro na nule. A absencí byť jen malinko decentního rozjezdu do pro mě po 2,5 epizodách i skončilo. Sorry, tohle prostě ne. A to jsem opěvovatelem BANGERU a vlastně i samotnýho Sedláka.. Tohle ale těžce nedal.  20% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem nedal seriálu jednu (navíc alibistickou) hvězdu. A možná nikdy..? Všechno je jednou poprvé. P.S.: Ty kecy o Srbsku ve mně evokovaly ultraeklhaft Srpski film. A nejenom ty kecy. Pokud šlo o záměr, tak ten se zdařil. Tyhle 2 produkty (nic jinýho to není) mám ve stejným, nevábně čpícím fochtlíku. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama