Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na strane jednej snímok przniaci odkaz pôvodnej hernej série, na strane druhej technicky nielen na svoju dobu kvalitne spracovaný scifáč, ktorý mal originálne spracované bitky vesmírnych korábov a slušné stíhacie sekvencie. Jasné, veľa toho recykloval a dokonca aj postavy sa snažili vyzerať ako v iných filmoch viď. Matthew Lillardova úloha, ale mne sa to páčilo. Videl som kedysi v kine a mám to aj v osobnej zbierke. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $11,578,059Tržby Celosvetovo $11,900,000║ v celku v pohode sci-fi, herci to utiahnu, plus je tam sympatická Saffron Burrows, nenudil som sa, vytíkať nie je čo, občasné zjednodušené alebo poslabšie triky sa dajú prepáčiť, lebo prevažne trikovo je to solídne zvládnuté /60%/ ()

Reklama

MadChick 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to neviděl tak tragicky jak někteří zde, ano bylo to rozhodně SCI-FI Béčko, ale poctivé Béčko. Akce, na svou dobu velice slušné efekty , docela přijemné herecké výkony a hudební doprovod . Ano byla zde opravdu veliká spousta logických chyb a ano mimozemská rasa vypadala spíš na to, že utekla z nějakáho sci-fi z šedesátých leta a ano interiéry hvězdných lodí a stíhačky byly asi postavené ze zbytku vojenských ponorek a migů 21 ( ale docela to sem pasovalo :D ) ale kdo by to mohl mít takovémuto filmu za zlé. Navíc na mě velice sympaticky zapůsobila Saffron Burrows alias "Angel" :D . Upřímně řečeno chvílemi jsem se i docela slušně bavil... 65% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

O čem to jako bylo? Jakoby to bylo vypreparované z nějakého mnohasérióvě brakového vesmírného seriálu typu Andromeda. Poslední díl čtvrté série, velká bitva. Ale co jako víc? Chybí kontext, a tím i jakákoliv hloubka. Jediná věc není původní. Špatný scénář, z dialogů a srdceryvnosti mi bylo trapně. Povinná romance. Nerealistické po všech stránkách a tuto nerealističnost není film schopen divákovi podstrčit tak, aby ji alespoň trochu uvěřil. Jediné, co mě potěšilo, je solidní theme hudba Davida Arnolda, který tenhle žánr prostě umí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Sociální drama a na pozadí bitva o osud lidstva. Proč mě nikdo nemá rád? Kdo jsou Pilgrimové? Je mi 25, proč jsem se na to nikdy neptal? Proč se teď ptám, jak začala válka mezi lidmi a lidmi, když patřím k oběma? V dobách začátků HBO Wing Commander dávali velice často, takže jsem na tom dá se říct vyrostl, a vždycky se mi to líbilo. Uběhlo 15 let a mám pocit, že koukám na Školu zlomených srdcí ve vesmíru. On je jinej, rasisticky urážený, ona jeho velitelka..a samozřejmě furt se všude prďolí nejlepší kámoš. Triky jsou samozřejmě úsměvný, ale na tu dobu mi přijdou celkem ok. Zlý paňďuláci, který chtějí vyvraždit lidstvo, už jsou horši, i kreatury ze Strážců vesmíru mi přijdou lepší než Kiletarové. PS - Jméno "Andílek" je fakt strašně wtf. "Andílku! Útočí na vás! Andílkůůůů! Andííílku jdu ti na pomoc".PSS - "zašifrujte zprávu" -- a z pc vyjede malý cd :-))) ať žije přenos dat. Nojo....1999. Jinak je to ale tak blbý, až je to vtipný. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Devět let po vydání kultovního vesmírného simulátoru „Wing Commander“ vstoupil tehdy hlavní grafický designér a programátor celé ságy Chris Roberts na plátna kinosálů coby režisér a scenárista v jedné osobě. Jeho první a poslední režijní zářez měl rozpočet 30 milionů dolarů a ve výdělcích celosvětově nedosáhl ani poloviny nákladů. Nepomohl ani fakt, že tato akční sci-fi byla vybrána jako jeden z pouhých tří titulů, před nimiž se v amerických kinech promítaly trailery na očekávaný návrat Hvězdných válekStar Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999). Mnozí diváci zaplatili za vstupenky, jen aby viděli upoutávku a před začátkem filmu z kina odešli. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Režírovaním tohto filmu si Chris Roberts splnil svoj sen a tým zakončil akúkoľvek prácu na videohernej ságe "Wing Commander". (BlueNeon81)
  • Chris Roberts režíroval hrané a animované scény druhého, tretieho a štvrtého pokračovania rovnomennej počítačovej hry, celú sériu počnúc prvým dielom z roku 1990 produkoval a na prvom dieli sa podieľal aj ako hlavný grafický dizajnér a programátor. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama