Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Tahle třetí, modernější verze, není vůbec špatná, jak se může podle zdejšího hodnocení zdát. Brando je slizkej jak vetřelcův bryndák. Zrůdičky jsou obzvláště vypečený. Ale vůbec nejvíc žeru panteří ženu, v podání Fairuzky Balkové, vona má fakt takový kočičí rysy i pohyby. Prostě mňam, tak 4. hvězdy dám :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vidieť takýto úlet (inak povedané shit) a v ňom „Kmotra“ je tak absurdné ako keby Steven Seagal hral Rómea v Londýnskom divadle alebo Julia Roberts hrala brutálneho vyšinutého psychopata, ktorý nemilosrdne vraždí svoje obete motorovou pílou.Chápem to ako maximálnu recesiu, preto tá jedna hviezdička.Inak je to hrôza a des!!! ()

Reklama

adamix 

všechny recenze uživatele

Horšie to už ani dopadnúť nemohlo. Na Ostrove a hlavne hercoch vidno, že sa moc nemali v láske a že ako celok to nefunguje, nie to ešte že to nedáva zmysel s pribúdajúcimi minútami. Kilmer s Brandonom tu pochovali svoje herecké kariéry a Thewlis, ktorý to zo začiatku celkom slušne tiahol, bol už niekde od polky filmu výrazne unudený. Je to hrôza, ale s humorom sa na to dobre pozerá, aj keď pevne verím, že natáčanie bolo nepríjemným peklom. Oplatí sa vidieť. Raz a dosť. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

V časoch ZŠ môj najväčší omyl, ktorého som sa kedy dopustil vo videopožičovni. Marlon Brando pre mňa nebol nikto. Maximálne som si ho extrémnou náhodou mohol vybaviť ako otca Supermana. Val Kilmer bol Batman, takže tam zrejme vznikol ten hlavný popud vraziť VHS-ku do prehrávača. Nudné, divné, škaredé. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem jsem měl opravdu neskutečné problémy. Nejprve jsem se nemohl zdržet toho, abych šmahem odsuzoval scénář, herecké výkony i film, jako takový. Po dlouhém rozvažování si myslím, že se snad jedná o složitou a nesnadno pochopitelnou filozofickou vizi, která tentokrát těží z obecně známého příběhu úplně jiným způsobem, než se o to kdy pokusil kdokoli jiný. Doktor Moreau tu poprvé není jednoznačně zápornou a odsouzeníhodnou osobou, naopak se jedná o podivně naivně-samolibého idealistu, jenž se snaží splnit lidstvu dávný, i když do podvědomí zatlačený, sen. Jeho vztah ke svým výtvorům je takřka otcovský a snaží se je chránit a pomáhat jim ve všech ožehavých situacích, které jim jejich lidskost může přinést. S povděkem kvituji neustále přiblblý obličej Davida Thewlise, který svou neschopností, nerozhodností a podivností překonává všechna známá zobrazení své postavy. Nejzajímavější osobou je tu bezesporu velice zajímavě se vyvíjející Hyena, která se mění od ustrašené oběti, přes nadšeného bojovníka za práva zrůd a až po absolutistického despotu, vědomého si své moci i její tíže. Brando mě překvapil jako výborný klavírista, ale při hře na klavír se většinou nepohybují jen ruce interpreta, nýbrž i klávesy klaviatury. Nemůžu ale odpustit urážky největšího formátu na Schönbergovu hlavu. Z geniálního Arnolda Schönberga si žádná banda mutantů p...l dělat nebude! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Postavu Edwarda Douglasa mal pôvodne hrať Bruce Willis. Tesne pred natáčaním však musel od zmluvy odstúpiť, pretože sa začal jeho rozvod s herečkou Demi Moore a nemohol tak počas nasledujúcich šiestich mesiacov opustiť USA. Film sa natáčal v Austrálii. (tXtX)
  • Marlon Brando povedal, že hrať v tomto filme je viac menej iba mrhanie hereckým talentom. Niektorých scén sa dokonca odmietal zúčastniť. Exteriérové zábery, kde sedí doktor Moreau so slnečnými okuliarmi na vozidle celý v bielom, nie je on, ale jeho dablér (tXtX)
  • Původní režisér filmu byl Richard Stanley. Po čtyřech dnech natáčení byl studiem New Line Cinema vyhozený a nahradil jej John Frankenheimer. (FilmFan24)

Reklama

Reklama