Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr priemerná záležitosť. Mám rád upírsku tématiku aj keď nie som fanúšik toho čo sa s ňou v tomto období stalo. A na Hellsinga som sa tešil ako na pekne hrôzostrašné animé pri ktorom dostanem presne to čo by som od upírskeho filmu/seriálu mal dostať. Nestalo sa tak. Aj keď som sa nenudil, celková atmosféra obmedzená len na niekoľko priestorov ma iritovala. Jediný solídny protivník sa nachádzal v posledných 4 dieloch a okrem krásnej paralele k Vladovi som akosi zostal chladným. Tým ale nehovorím že nad týmto fenoménom lámem palicu. Teším sa na samostatné časti, podstatne dlhšie, s lepšou animáciou a krvavejšou akciou, ktoré by mi teoreticky mohli vykompenzovať nedostatky v tomto seriálu. Arucard je sympoš ale jeho tam strašne málo a čo sa týka výraznejšej mytológie - tak chýbala. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý výjav. Alucard je extrémne super postava. Tie jeho ksichty, nadhľad, animácia, proste všetko. Celé je to také divné. Hudba je divná. Celý čas vo vzduchu visí niečo a divák čaká, že raz zistí čo to je. Ako keby seriál niečo tajil. Wrong. Divák nedostane nič. Skončí to tak ako by mala vzniknúť ešte ďalšia séria. Neviem, či došli peniaze, alebo to bol zámer. Každopádne keby to bolo dlhšie asi by som šiel s hodnotením aj na päť hviezdičeik. Takto len za 4*. Takto mi tam niečo chýbalo. Neodporúčam nikomu, kto nemá rád upírov, psychopatické výjavy, diabolský smiech a Vatikán. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zhulil za dva dny a musím říct, že jsem unešen. Z japosnké animované tvorby si musím doopravdy hodně vybírat aby se mi něco líbilo, naposled to dokázal Appleseed. Pro ty, kteří ještě nejsou zmlsaní novodobou kresbou anime a nevadí jim oldskool je to příběhově (i když první 4 díly se trochu tahaj) jasná volba. Právě za ty 4 roztahané díly, ale dávám půl hvězdičky dolu, takže jakoby 4,5* :-) ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Alucart je prastarej zapšklej upír, znechucenej (ne)životem a tím, jak nemůže najít protivníka, se kterým by změřil síly. Na ksichtě se mu nastálo usadil pekelný škleb, ze kterého není nikdy poznat jestli se směje, nebo má problém s nervama. Má svoje zvrhlé ideály pro které je ochoten nasadit život (většinou cizí) a není to zrovna klaďas, ale má stylové brýle, záhrobní humor a zuby tak pevné, že si s nima může natahovat svoji gigantickou pistoli vyrobenou ze stříbrného kříž. Anime s hudebním doprovodem na který se nezapomíná. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Podařené akční anime, které do vysokého nadprůměru vytahují především skvělé hlavní postavy: nepřemožitelný bad-ass Arucard, roztomile zmatená Seras Victoria i neústupná Integra Wingates Hellsing. Děj jinak příliš neobvyklých zvratů nepřináší, prostě nepřetržitá řežba mezi upíry a organizací Hellsing, ochraňující britské impérium a královnu před těmito nemrtvými šmejdy. Vcelku nijak vyzněl také konec, pouze pár titulků, že pátrání stále pokračuje. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Postava paladina Alexandera Andersona je založená na Edwardovi Van Sloan, ktorý hral Prof. Abrahama Van Helsinga vo filme Dracula (1931). (Flipper)
  • Seriál byl premiérově uveden přibližně o šest let dříve než poslední díl mangy, která je seriálu předlohou. (Hem.m)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama