Reklama

Reklama

Mikýřova hysteorie českých dějin

(pořad)
Dokumentární / Zábavný
Česko, 2024, 8x33 min

Účinkují:

Martin Mikyska (moderátor)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mikýřova hysteorie českých dějin naservíruje netradiční pohled do české historie. Jeden z nejuznávanějších influencerů současnosti, Martin Mikyska alias Mikýř, provede diváka lokalitami výjimečnými pro českou historii a dá dějepisné školní vědomosti do pozoruhodných souvislostí! (TV Prima Cool)

Recenze (22)

Cupcake 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od od Mikýře čekala malinko více. To, co v MÚPI funguje, s historickou tematikou jakoby ztrácí na atraktivitě a zábavnosti. Nemohla jsem se zbavit trapného pocitu při rozhovorech s odborníky. Hlavou mi putovalo jen slovo "proč?". Takové zbytečné zesměšnění odborníků, vtipné otázky úrovně předpubertálního dítěte, očividně ve 3. díle mu ani sami hosté moc nešli na ruku a výsledkem bylo až příliš dlouhé nesetříhané ticho. Tenhle formát mi nesedí a Mikýř má na víc. Možná,  kdyby se jeho prapodivné dotazy překlopili do podoby kratších video postřehů či GIFů namísto statického trapnorozhovoru, zasmála bych se více. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Mikýře mám celkem rád, ale stejně jako je Schillerová se svými tanečky na Tik Toku symbolem infantilizace politiky, tak je tento pořad příkladem infantilního přístupu k popularizaci historie. A obojí pak neochvějně směřuje k debilizaci českého národa. Takže mě vlastně i trochu potěšilo, že jsem svým hodnocením poslal (alespoň dočasně) toto nepodařené dílko do modrých čísel. ()

Reklama

Nam.94

všechny recenze uživatele

Typická Mikýřovina,  bolavý, suchý homor, trapné, dlouhé a tiché momenty, kdy si přejete, aby přišel střih.  Podle mého názoru to má kvalitu průměrné Múpi,  chvilku sranda, chvilku bolest. Chápu, že fanatikům do historie se tohle líbit nemůže na druhou stranu co ale čekáte od seriálu co se jmenuje hysteorie, kterou vedou MARTIN MIKYSKA? Poučný to je, formát na který jsme od Mikýře zvyklý to má taky, svým způsobem úspěch. ()

Pedro72 odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept, kdy se dospělý muž (tedy měřeno chronologickým věkem), který má mentální věk 10, snaží předstírat, že má mentální věk 15, aby pobavil o něco starší chlapce. Cílovka jsou zřejmě osamělí muži žijící v mamahotelu a pracující v korporátu, kteří doufají, že si odtud odnesou vtipné hlášky, na které někoho zbalí. Osobně tipuji, že na tento rádobyjemňoulince nekorektní humor nezbalí ani brigádnici doplňující zboží v Albertu, ale v tom se zas až tak nevyznám. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Cunk on Britain/Earth jsem neviděl a očividně to musím napravit, ale já v těch rozhovorech s hosty vidím Mikýřův dadaistický formát MÚPI Talků. Je fascinující sledovat, jak si teď internetový komik podmaňuje televizi a proniká do mainstreamu. Natočí si tohle, pak si odskočí do Survivoru na Nově a teď je zároveň na dvou největších komerčních televizích zároveň. Geniální. První dojem z 1. epizody byl vlažnější (****), že to je moc ligh verze Mikýře pro širokou veřejnost, ale po druhém shlédnutí mě to baví mnohem víc a druhá epizoda skvělá. Je to zajímavé, se spoustou faktů, které jsem neznal, daných do nečekaných souvislostí, tak jak to lord Mikynsky umí. Ale jsou tam momenty, kdy určitě část lidí nepochopí, že už nejde o fakta, ale dost specifický humor 😆. Jo a hodně cením, že Histeorie Talky probíhají v kaplického knihovně na Letné. | ► Mikýřova hysteorie českých dějin ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama