Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se satirickými a parodickými prvky Divoká stvoření má leccos společného s vyhraněnou poetikou legendární skupiny Monty Python. Jeden z předních členů tohoto seskupení, John Cleese, je ostatně spoluautorem scénáře, spoluproducentem a protagonistou bizarního příběhu, v němž ošetřovatelé jedné anglické zoologické zahrady musejí čelit novému vedení, dosazenému nabubřelým miliardářem Rodem McCainem. Nový ředitel Rollo Lee a McCainova manažerka Willa Westonová však postupně přecházejí na jejich stranu a pomáhají jim bojovat proti šéfovi a jeho nepoctivému synovi Vincemu. Všemi silami a s pomocí nejrůznějších lstí se brání záměru zoologickou zahradu zlikvidovat... Snímek těží ze situační komiky, dané zejména prostředím, z dobře vypointovaných gagů, z různých záměn a dvojsmyslů a v neposlední řadě i z černého humoru. Při jeho natáčení se sešli tvůrci a herci z velmi úspěšné britské komedie Ryba jménem Wanda (1988). Po prvních testovacích projekcích John Cleese přepracoval některé scény a režiséra Roberta Younga nahradil při dotáčkách Fred Schepisi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

predators 

všechny recenze uživatele

Zvířátka, zoo, šéfové na zabití...co víc si přát k natočení pořádné komedie. Když navíc připočtu zajímavé herecké obsazení, nabízí se mi slušná salva smíchu a popcornu létajícího na sousedy po vaší pravici a levici. Případně ještě před vámi... No, malinko to ujelo a jakoby došel dech a nápady. John Cleese je můj tajný adept na Clouseaua do 128. pokračování růžového pantera. 55% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Veľká škoda tej nevyváženosti a občasnej trápnosti, pretože táto zostava z Wandy má sakra väčší potenciál. Každopádne pri niektorých scénach som sa poriadne narehotal, predovšetkým posledná polhodinka stála za to. Najviac sa vyblbol úžasný Kevin Kline, naopak Palinova postava tam bola skôr nasilu a z úcty, pretože tento film vychádza z jeho pythonovskeho skeču. Ale účel tento film splnil a tá hodinka a pol je veľmi príjemná...:) ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Duchovní pokračování kritiky chválené Ryby jménem Wanda, kterou já osobně nepovažuju za nějak výjimečnou komedii. Fierce Creatures jsou téměř ve všem horší... Ale i tak se jedná o velmi solidní komedii. Wanda je dle mého názoru svým způsobem "klasická komedie", která nenabízí nic moc navíc než jen potrhlé a občas vtipné postavičky. Divoká stvoření jsou to samé, jen mají jednodušší příběh a hlavně jednodušší postavy. Jamie Lee Curtis tu je téměř neustále jenom za tu MILFku, kterou z nějakého důvodu děsně rajcuje to, že Cleese zdánlivě šoustá, na co přijde (včetně ovce... ehm...). Michael Palin to tu taky tolik nerozjíždí. Jeho postava rozumrady vypadá ze začátku zajímavě, ale nakonec nic pořádného nenabídne. Na druhou stranu šílící Cleese, loser Kevin Kline... a zvířátka... jsou prostě fajn a ve filmu je hned několik vynikajících humorných scén. Občas trochu trapné, ale jinak fajnová komedie. (7/10) ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Vtipná paródia na "americké" videnie sveta cez peniaze, zvyšovanie zisku, minimalizáciu nákladov, ekonomickú optimalizáciu a nevkusnú vtieravú reklamu, miestami dotiahnutá ad absurdum (ošetrovatelia zvierat vo zvieracích prevlekoch, "kancelária" v nevyužívanej klietke, riaditeľ zoo so sakom oblepeným reklamami...) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že to na mě bude asi příliš divoké a bláznivé, ovšem pak jsem se začala smát a přestala přemýšlet.. Prostě jsem se nechala unést, bavilo mě sledovat tuhle partu nadšenců a jejich houževnatý boj o záchranu zoologické zahrady.. Pochvalu ode mne si vysloužil výborný John Cleese a sympatická Jamie Lee Curtisová, tihle dva mě spolehlivě odbourali.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film naráží také na jednu z nejslavnějších skečí Johna Cleese a Michaela Palina "Dead Parrot Sketch (Mrtvý papoušek)" ze seriálu Monty Pythonův létající cirkus (1969). Ve scéně s lachtany se dva muži baví: "Pozoruhodná zvířata, ti lachtani." "Ano, nádherné peří." Je to odkaz na scénku, kde Palin říká o papouškovi: "Pozoruhodní ptáci, tihle norští modří, že? Nádherné peří." (HappySmile)
  • Postava Roberta Lindsayho se jmenuje Sydney Lotterby po slavném komediálním režisérovi a producentovi televize BBC. (HappySmile)
  • Na filmu pracoval stejný tým jako na snímku Ryba jménem Wanda (1988). Oba filmy mají společných víc než 20 herců a členů štábu včetně hlavních představitelů z předešlého filmu (někteří z nich zde mají ale jenom malé roličky). (HappySmile)

Reklama

Reklama