Reklama

Reklama

Ryba jménem Wanda

  • Velká Británie A Fish Called Wanda (více)
Trailer

Čtveřice lupičů – koktavý milovník zvířat Ken Pile, krásná Wanda, její údajný bratr Otto, který je ale ve skutečnosti její tajný milenec, a Georges, její oficiální milenec, spřádají plány na přepadení banky, kde jsou v sejfu uloženy drahé šperky a diamanty. Když loupež uskuteční, odhodí masky a ujíždějí do opuštěného skladu, kde chtějí lup schovat. Georgese si ale už předtím na ulici všimla stará dáma se třemi psy, která ho zahlédne znovu v odjíždějícím autě. Když lup uschovají, naoko se rozcházejí. Wanda s Ottou se za rohem zase sejdou, podezřívavý Georges se ale vrátí na místo a kameny přemístí ... Wanda s Ottou, kteří chtějí lup jen pro sebe, mezitím anonymně nahlásí na policii, že loupež provedl Georges Thomason a dají policistům jeho adresu. Georges je zadržen ... Když jedou Wanda s Ottou pro lup, v trezoru ho už nenajdou! Wanda spěchá na policii za Georgesem, chce z něj něco vytáhnout. Při odchodu si před budovou všimne jeho obhájce Archieho Leache, kterému Georges jistě řekne, kam lup schoval. Rozhodne se tedy ho svést a ihned s tím začne ... Ve vazbě navštěvuje Georgese i Ken, jemuž zadržený svěří malý klíček, neřekne ale, k čemu je a kde je lup schován. Ken ho ukryje do krabičky na dno akvária, kde má svou oblíbenou rybku jménem Wanda. Přistihne ho ale přitom Wanda, která při nejbližší příležitosti klíček sebere. Ví, že se Kenovi nezdá její vztah s údajným bratrem, proto Otto zahraje gaye a snaží se zděšeného Kena svést. Na policii pozná stará dáma s pejsky Georgese a identifikuje ho ... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Cleese .. Dokonalé herecké výkony vévodí téhle vykutálené, bizardní a skvěle promyšlené loupežné komedii. John Cleese se skutečně blýsknul, když zvládl tak výborný scénář a navíc se připojil i k režii. Excelentní záležitost a zaručeně povedený (nejen) sobotní večer, pokud v programu zvolíte tento snímek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Aristotelés nebyl Belgičan. Hlavní myšlenka buddhismu není, aby byl člověk sobecký. A londýnský underground není politické hnutí, ale metro." Tak to bylo vážně nechutný, jak Wanda obnažila v několika vteřinách Ottovu "genialitu". Já bych ji hned utloukl slovníkem cizích slov, ale Otto je bourák, čte Nietzscheho, vzrušuje Italštinou a já se bavil při každým pokusu o důkaz jeho intelektu. Zejména při mučení Kena, nepodařených omluvách Archiemu či vysvětlování akce CIA civilistům. Ti ostatní byli také poměrně zábavní, ale na Otta tentokrát prostě nikdo neměl. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Touch his dick and he´s dead!“ Ostrá střelba do řad britské rezervovanosti a amerického sebevědomého buranství, která má sice pomalejší rozjezd, ale o to drtivější finiš. V rámci návštěvy hereckého koncertu se zaměřte na sólo požírače akvarijních rybek (Kevin Kline je neuvěřitelný komediant) či scénu předčasného návratu domů advokátovy manželky a dcery (ztřeštěnost Fawlty Towers). Apropo, pokud někdo nechápe, co je na Jamie Lee Curtis přitažlivého, musí se na ni podívat od krku dolů.. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh. Film, který tak nějak příjemně odcejpá, že se skvělé na něj dívá i třebas po několikáté. Nakonec, nejde si neoblíbit hlavní postavy. Suchopárného Angličana, úspěšného žalobce, domácí puťku a chlapa za zenitem v podání Johna Cleese, který vše nakonec hodí za hlavu a vyjde vstříc své lásce. Prohnaná a smyslná a přeci s dobrým srdcem Jamie Lee Curtis, miloučký kokta Michael Palin nebo prvotřídní blb Kevin Kline. Partička, která mi přirostla k srdci jako dobře přidělaný bypass. Cleesův humor kouká z každé věty, hudba decentní a atmosféra pro staromilský Londýn na konci 80 let prostě ideální. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustil hlavne proto, ze tu hraje muj oblibenec Michael Palin. A nakonec se z filmu vyklubala naprosto neskutecne vtipna komedie, ktera si svoje tempo drzi od zacatku do konce. John Cleese je tady fakt vybornej, takovej sympatak, kterej ma vetsinou smulu, treba ze sceny, kdy se svlika v pritelove chate sem nemoh, ta proste byla bezchybna. Kevin Kline se prekonava, takle hustyho jsem ho snad jeste nevidel, jeho vymastenej, polosilenej zabijak proste nema chybu a jeho hlasky na buzeranty je jedna z nej veci v tomhle filmu. A pak tu je Michael Palin, kterej sice dostal mensi roli, ale je v ni naprosto dokonalej, nejlepsi je, kdyz de sejmout babku. Pak tu je jeste Jamie Lee Curtis, ktera ukazala, ze umi slusne hrat a ne jenom jecet, ale precejen vetsinu vtipu obstaravaj vyse uvedeny herci. Pribeh sice nema nejak originalni zapletku, ale je fakt skvele natocenej, se spoustou dokonalejch scen, vynikajicim scenarem a smal jsem se od zacatku do konce, proto nemuzu dat jiny, nez maximalni hodnoceni. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (27)

  • Ryby, které Kevin Kline ve filmu sní, jsou vyrobeny z želatiny. Kline prohlašuje, že se nabídl sníst opravdové, živé ryby, ale filmaři mu to nedovolili. (Morien)
  • Otec Michaela Palina koktal, takže herec mohl použít při ztvárnění své role použít svoje skutečné zkušenosti. Ve filmu potom například Ken koktá méně, když je s lidmi, kterým věří (Tom a Wanda), zatímco ve společnosti nepřátelských lidí se to zhorší (Otto). (Morien)

Reklama

Reklama