Reklama

Reklama

Seminář

  • Švédsko Konferensen (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesourodá parta úředníků vyrazí na zdánlivě nevinný teambuilding, který jim ale trochu pokazí vzájemné neshody. A taky krvežíznivý zabiják. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Slasher na švédský způsob zabalený v trochu svěžejším hávu, než bývá u tuctových vyvražďovaček zvykem, nicméně nenabízí nic moc novátorského, až na to, že docela funkčně zapojuje humor a jak už tu někdo zmiňoval, pohrává si i s hudbou a střihem k vytváření vtipných záběrů a scén. Takže v tom jeho přidaná hodnota. Není to kdovíjak vtipné, občas jsem tak pochichtla a o humor se tu starají hlavně charakteristické postavy. Překvapí i celkem krvavé vraždy. Toť asi veškeré mé postřehy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dějově rozhodně nic objevného, jede to zcela nepřekvapivě podle šablony, co se identity a motivace záporáka, i vývoje vztahů mezi postavami týká. Ale škatulku "komediálního slasheru" to za mne naplňuje v podstatě dokonale. Nabízí se srovnání s "Totally Killer", který vyšel před týdnem, a z něj Seminář vychází jako "Totally Winner". Dostatečně prokreslené postavy a fajn chemie mezi nimi, vysoký bodycount a drsné a rozmanité vraždy. A potěšila mě i režijní kreativita, kdy vtip kolikrát nevychází jen z dialogů, ale třeba i ze záběrování nebo střihu. Je to prostě dobře udělané. Asi nejpříjemnější žánrové překvápko tohoto roku (pravda, letos jich moc nebylo). ()

Reklama

gulista 

všechny recenze uživatele

Vydarený príspevok rozširujúci počtom skromnú kategóriu život vysávajúcich firemných teambuildingových konferencií, ktorá sa doslova otočí v boj o holý život. A po dlhšej dobe hororová komédia, ktorá idúc v stopách slasheru pobaví svojou jednoduchosťou v priamej konfrontácii zabijaka proti kapitalistickej expanzii zasahujúcej do života bežných ľudí, pričom tí najskorumpovanejší sú zároveň najviac ohrození. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní budoucí stavba obchodního domu ve švédském zapadákově je terčem velké kritiky. Při té příležitosti se v rámci semináře na daném místě sejdou všichni ti, co za projektem stáli. A začnou se dít věci. Nejdříve totiž na povrch vyjdou obvinění z korupce. Poté se objeví tajemný zabiják v legrační masce, který začne pracovníky likvidovat. Největší devízou tohoto nordického slasheru jsou početné vraždy na rozličné způsoby. První zabití je ještě krotké, další už mají brutálnější rozměr. Režie se tímto vysekává z průměru, jelikož vztahy pracovníků zajímavě nepůsobí. Z herecké osádky je nejznámější Katia Winter. Nikdo moc sympatií nepobral, takže jejich likvidace je pro diváka hnacím motorem. Odhadnout identitu maskovaného zabijáka není až tak snadné. Je třeba dávat bedlivý pozor, o koho se bude jednat, k odmaskování totiž nedojde. Pomalejší rozjezd také ne každý uvítá. Patrik Eklund si dával záležet, aby do subžánru vnesl nějaké ty novátorské prvky. Podařilo se mu vyhrát si s prostředím, zabiják má parodický rozměr, ale ani trochu netouží být pro legraci, načasování vražd působí svěže a z řad pracovníků se nenadále vyklube psychopat. Slasher evropského stylu docela zabodoval. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama šmrncnuté komedií v slasherovém kabátě ctí žánrová pravidla, na mě bylo ale zbytečně dlouhé. Nejzábavnější a nejlepší je poslední třetina, kdy už bojují o život všichni. Vrah je dle pravidel téměř nesmrtelný a přeživší postavu není těžké tipnout. Zda ale zařvou ostatní, to už odhadnout nelze. Vražd je dost, gore ovšem umírněné, a tak řadu chuťovek si musí divák jen domyslet. Že je teambuilding pěkná hovadina, ukázal už kdysi jeden z dílů Vraždy v Midsomeru. Zdejší špičkový tým je klasicky - nahoře huj a vespod fuj. Velmi dobrá kamera a skvělý střih, který napomáhá řadě vtipných momentů. Vraha jsem téměř odhalil - kousek vedle, jen mi chyběla jedna zásadní informace, což mne nakonec potěšilo. Když se v závěru začala rozjíždět pomalá kytara, úplně jsem nejdříve slyšel V stínu kapradiny od J. Kratochvílové - a ne že by sem v ten moment nesedla. Potěšily Dvořákovy Slovanské tance. Na jedno podívání dobré. 3,5* ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama