Reklama

Reklama

Taste of Fear

  • USA Scream of Fear
Trailer

Obsahy(1)

Bohatému podnikateli na jihu Francie přijíždí ze Švýcarska dcera, se kterou se deset let neviděl. Penny zůstala po smrti matky a hlavně později i své nejlepší přítelkyně sama, odkázaná jen na pomoc druhých. Po nehodě na koni je totiž upoutána na vozíku, ochrnutá na dolní končetiny. Místo otce, jehož přesnou podobu si vlastně už ani nepamatuje, ji však v rozlehlém domě na útesu nad mořem přivítá jen její nevlastní matka a otcův pohledný mladý řidič. Otec odjel kamsi za obchodem a termín jeho návratu je z neznámého důvodu zastřen podivným tajemstvím. Jen jednou se dívce ozve po telefonu, ani to však nerozptýlí její podezření, že se tu děje něco podivného. Hned první noci se totiž setká s přízrakem, který nápadně připomíná otce. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Alternativní název sedí jako prdel na hrnec. Jekot ze strachu, který předvede Susan Strasberg má intenzitu srovnatelnou s tryskovým letadlem. Naštěstí však není nejlepší filmový výkřik všech dob tím jediným, čím Scream of Fear vyniká. Přímočarý a napínavý thriller, horor snad ani ne, téměř celou dobu diváka vede k jedinému možnému rozuzlení a na konci mu uštědří facku přes celou hubu. Paráda! A byť jsem polovinu onoho úderu vykryl potvrzenou předtuchou, přesto mám vyražených pět zubů! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný, opravdu zdravě syrový snímek z produkce Hammer, při kterém vám minimálně dvakrát pěkně přelítne mráz po zádech. Charismatický Christopheer Lee tentokrát hraje hodně překvapivou postavu, jejíž "polaritu" ale nehodlám prozradit. Ženám se jistě bude líbit Ronald Lewis v roli řidiče Roberta, vizáží lehce připomínající Davida Hasselhoffa v jeho mladších letech. Ochrnutá dívka v neznámém prostředí hledá svého otce a musí se spolehnout jen na své smysly, protože macecha si za zády určitě brousí nůž.. lepší námět ani nevymyslíte. Doporučuji. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Hororem bych to určitě nenazýval, spíše takovým thrillerem, který až na dvě scény citelně postrádá dusivé napětí. Ale to by nevadilo, je tu ale jeden problém – nečekaný dějový twist, který je sice zrežírován působivě, ale staví na hlavu vše předešlé a postrádá jakoukoliv logiku. Stejně jako pointa a smysl počínání hlavní postavy, ty se bohužel s hloupostí twistu vezou do samotného lehce vygradovaného závěru. Je to fakt škoda, v první půli měl tenhle film našlápnuto opravdu „hitchcocovsky“, ale skončil jako úplné béčko. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Odvážil bych se říct, že jde o téměř hitchcockovský thriller se vším, co k němu patří. A překvapivý závěr na konec. Nic není takové, jak se na první pohled zdá. Napětí a chytré rozuzlení fungují dokonale. Velice se mi líbilo přesné obsazení, i když prakticky všechna jména kromě hammerovského veterána Christophera Lee jsou spíše neznámá, což není na škodu. Taste of Fear (nebo po americku Scream of Fear) je na poměry studia Hammer netradičně téměř bezchybným počinem, který by žádnému hororovému fanouškovi neměl uniknout. Tohle dílo milerád doporučím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zapadlý a poměrně netradiční snímek z produkce Hammer. Místo obvyklé gotiky plné lesů a hradů tu máme mysteriózní thriller ze současnosti, který je tentokrát založen na opravdu kvalitním scénáři a trefném hereckém obsazení. Taste of Fear jakoby vzdával poctu mistru Hitchcockovi: skutečně hororových momentů je tu poskrovnu, o to víc prostoru dostává dráždivý příběh, co nešetří detailními náznaky a diváka zaskočí závěrečným rozuzlením. Prostě paráda. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nezaznamenal velký úspěch ve Velké Británii ani v USA, ale velké oblibě se dočkal v Evropě. (reich)
  • Christopher Lee poznamenal, že režisér Seth Holt byl nejlepší režisér ve společnosti Hammer Films a vůbec ve Velké Británii. (reich)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, natáčen byl Black Parku v Buckinghamshiru v Anglii. (reich)

Reklama

Reklama