Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

kitano 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzna komedia, ktora sa trochu odlisuje od ostatnych Chanovych kuskov. Jackie sice znova predvadza krkolomne kusky, ale tento krat je omnoho vacsi doraz ako na choreografiu subojov kladeny na samotne humorne prvky, ktore mnoho krat pripominaju stare americke grotesky. Samozrejme, popri tom stale lietaju triesky a kazdy si odnasa nespocetne mnozstvo modrin :) Dalsi rozdiel je, ze Jackie v tomto filme z daleka nieje jasnou ustrednou postavou. Jeho viac ako rovnocennymi partakmi su dalsie dve Hong Kongske legendy - Sammo Hung a Yuen Biao. A to je skutocne "smrtelna" zostava. Taktiez vacsi doraz bol kladeny na pribeh, ktory je takou obdobou Piratou Karibiku. Hlavny zloduch je minimalne taky zlosyn ako kapitan Barbarossa :) Jeden z filmov, ktory by sa urcite pacil nielen zaritym Chanovym fanusikom. (9/10) ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, slapstickové a s několika vážně otřesnými hereckými výkony. Přesto neskutečně zábavné. Jackie asi poprvé předvedl moderní kung-fu bojové scény, představila se nám svatá trojice Chan-Hung-Biao, akce je vynikající, některé humorné momenty jsou bránutrhající a projížďka na kole je geniální. Za mě super zábava ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Parádní bitky v režii Jackieho Chana prošpikované komickými výstupy - přičemž některé z nich připomínají éru němé grotesky. A s dějovou linií se to má tak: Je poměrně jednoduchá, i když v několika slabších chvilkách maličko nepřehledná - a víceméně slouží k tomu, aby nejrůznějším krkolomným kouskům Jackieho a jeho společníků poskytla dostatečný prostor. Navzdory tomu si docela dobře vystačí a obstojí sama před sebou - a já nemám potřebu ji rozebírat ... ;-) ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než jsem stylu tohoto filmu přišel na chuť, ale povedlo se a pokud to člověk nebere příliš vážně tak se nadmíru baví. Závěrečný souboj je výtečný a patří mezi to nejlepší, co jsem viděl, úplně jsem si při něm vzpomněl na můj oblíbený souboj na konci Karate Tiger 3: Pokrevní bratři, protože se nese v podobném duchu. 70 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých filmov Jackie Chana, kde môžme nájsť kvantum podarených vtipov, slovných hračiek a gagov na štýl bratov Marxovcov, a aj súboje, ktoré majú perfektnú choreografiu a tempo - minimálne súboj s bicyklami je jedna z najlepších pasáži aké som mal možnosť vidieť v Jackieho prevedení. HongKongská akčná škola bola pre mňa vždy zárukou oddychu. Súboje, dobrodružstvo, miešanie histórie so súčastnosťou a pritom to neskĺzavalo do hlúposti, alebo sa to nehralo na veľké umenie. Projekt A je ďalším majstrovským kúskom, ktorý nadšencom tohto žánru ulahodí v mnohých smeroch. Či už škálou postáv, mierou humoru, alebo akčnosťou. Len ma mrzí že Hung nemal toľko priestoru aby mohol byť rovnocenným sidekickom Jackieho postave. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama