Reklama

Reklama

Zajatec 2. avenue

  • USA The Prisoner of Second Avenue
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou lidí – Mela (Jack Lemmon) a Edny (Anne Bancroft), lidí střední třídy a středního věku, kteří spolu šťastně žijí na Manhattanu v jednom vysokém domě. Až do chvíle, kdy oba přijdou o práci a kdy je jejich byt vykraden. K tomu je navíc začnou otravovat jejich vlezlí a závistiví sousedé. Oba musí snášet jejich urážky a když se zdá, že se ocitnou na samém okraji propasti, podaří se jim postavit se na nohy a začnou svoji těžkou situaci řešit. (videofil)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Jediné, co bylo na tom filmu alespoň trochu vtipné byly ty krátké dada úryvky z rozhlasového zpravodajství a i ty by třeba na takovém The Onion patřily k slabším kouskům. Film se tak vyznačuje hlavně pitvořícími se herci v hlavních rolích, vykonstruovaným scénářem a "humorem" který pravděpodobně hodně rychle zastaral (pokud byl kdy vůbec k smíchu). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, všichni jsme zajatci: Ekonomického systému a životního stylu - tím pádem i své ulice, svého bytu nebo domu ... a v lepším případě i své profese, svého povolání - prakticky vzato jakékoli činnosti, ze které nám plyne příjem, umožňující pokrytí výloh spojených s naším zajetím. Neboť jsme zhýčkaní civilizací a ocitnout se svobodně pod mostem je přece jenom poněkud nepohodlné. Snímek rozehrává spoustu scének, na jejichž podstatě není vůbec nic veselého, nicméně jejich nahořklý, ironický a místy mírně cynický humor je neodolatelný. Jen občas u mě převládl pocit, že některé z nich zůstaly nedokončené. Slabší 4* ... P.S.: Drobná rolička Sylvestra Stalloneho mě převelice potěšila. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o člověku,který se tak trochu zhroutil a kterému se najednou vše hroutí,práce,vztahy se sousedi atd.Pokud jste už někdy byli v podobné situaci,že jste nevěděli kudy kam tak se budete jistě bavit a navíc je tu jedna z prvních rolí Sylvestra Stalloneho,který si tu dá trochu sportovní výkon :-).Takže celkově za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vynikající Lemmon, v té době jsme si tady u nás v socialistickém ráji, kdy komunisté nás neustále varovali a strašili kapitalistickým západem (asi věděli proč) s veškerými negativy (neustálé krize, skomírající ekonomiky, ekonomické deprese a recese, všudypřítomná kriminalita a nezaměstnanost a s tím vším související různé duševní a psychické problémy a choroby), vůbec něco podobného neuvědomovali, ba dokonce snad ani nevnímali, a teď po letech to tu máme taky, a mnozí z nás jsou teď natom jako zápasící Mel, někteří svůj boj ale prohráli bohužel už nadobro. Dnešní člověk nemusí být "Zajatec "2. avenue", ale všeobecně je zajatec a otrok, korporací a bank, vymanění z tohoto zajetí je takřka nemožné. Vynikající hořce laděná komedie s jiskřivými dialogy a nečekaným dramatickým spádem. ps: Ani se nedivím že Česká televize oprášila právě tenhle film v dnešní den, vždyť je to tak aktuální právě dnes, stačí se podívat kolem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Natočené podle známé divadelní hry oceňovaného dramatika, skvěle obsazené, poctivě odehrané i zrežírované, technická stránka kvalitní a přece je můj výsledný pocit hodně rozpačitý. Čtyřikrát jsem během filmu zaklimbal, což svědčí minimálně o tom, že mě ten snímek nestrhnul, ale především musím konstatovat, že jsem se tak nějak míjel s jeho žánrovým zakotvením. Na mě ten příběh a jeho hrdinové působili jako drama s mírným vybočením do tragikomedie, kdežto režisér a autor předlohy to celé považovali za ryzí komedii. Tomu se podřídili i herci, ale protože jsem opravdu komediální polohu příběhu neakceptoval, zákonitě mi to přišlo jako nechtěné přehrávání obou protagonistů. Tak čtyři situace mi přišly lehce úsměvné a jinak mně humor nebo pokusy o něj nepřišly účinné. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu bolo realizované v meste New York. (dyfur)

Reklama

Reklama