Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prosťáček z lidu, řidič kamionu Sly Stallone, odloudil dceru zazobanému Robertu Loggiovi, který mu to nikdy nezapomněl, a tak se postaral, aby vnuk měl prominentní vzdělání (protože vojenská škola je základ, nicht Wahr?) a tatíka moc nemusel. Jenže milující matka na smrtelné posteli udělá staříkovi čáru přes rozpočet, a během hodiny a půl dojde k otcovsko-synovskému bondingu a zkouškám charakteru, nad kterými jedno oko nezůstane suché, zvlášť když se ukáže, že Stallone, nesoucí zde hustokrutopřísné jméno Lincoln Hawk, je talentovaný armwrestler, ale na shodou okolností zrovna se konajícím světovém šampionátu je těžkým outsiderem. Můžete hádat, jak to asi celé skončí;) Mimo skupinu fanoušků "páky" je tenhle film jednoznačná komedie, které nepřidává ani režie Menahema Golana, producenta legendárních sérií jako Missing In Action nebo Americký Ninja. Není to zlo, jen je to neskutečně tragický doják s pro českého diváka hodně nešťastnými rekvizitami. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Táto Stalloneho osemdesiatková klasika (aspoň predpokladám podľa tunajšieho počtu hodnotení) mi statočne odolávala, no nakoniec mi aj tak neunikla. Nostalgia preto u mňa hroziť nebude. S filmom som mal viacero drobných problémov, vyplývajúcich z tradičných hollywoodskych klišé tej doby či tuctovou jednoduchou zápletkou, ale inak celkom fungoval. Stallone síce neoslňuje, ale ani nevadí, skôr sa činí v otcosynovských pasážach ako v tých akčných. Dnes by sa už ale nemohlo stať, že by do takejto role bol obsadený maník s tak málo vypracovanými svalmi. Zaujala scéna s kamiónom, s ktorým Sly prebúral luxusnú vilu. Osemdesiatkové akčné béčko ako vyšité. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě mladý Sylvester Stallone ve filmu, z kterého jsem si po asi 10 letech pamatoval pouze zápletku, konec a "scénu s palcem". Z každé minuty dýchá atmosféra 80-90. let a to dříve působilo fajn, dnes to je však spíše směšné a brzy prakticky nekoukatelné. Příběh je jedno velké klišé se snahou dojmout i pomocí opravdu šílených hudebních skladeb:). takže 2* z nostalgie a jedeme dál. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mejlce, "Over the top" je rodinný film na odpoledne a jako takový si myslím funguje velice dobře. Navíc je svou audiovizuální stránkou doslova esencí 80. let, přičemž tato dekáda samozřejmě kýčem nešetřila. Nabušený trash soundtrack, jehož autorem je italský syntezátorový mág Giorgio Moroder (jehož doprovází různí vokalisté), do toho všeho víc než zapadá. Ústřední pecka Take it higher s Larrym Greenem je fakt šlágr jaxe patří. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1987 natočil režisér Menahem Golan snímok "Do útoku" (Over the Top), v ktorom si Sylvester Stallone zahral úlohu fotríka, ktorý sa snaží získať lásku a rešpekt svojho dvanásť ročného biologického syna Michaela. Svalnatý, nevzdelaný vodič kamióna, Lincoln Hawk, sa chce zblížiť s rozmaznaným, zhýčkaným deckom, čo vyrastalo v prepychu a luxuse najvyššej sociálnej vrstvy. Nikdy pred tým neboli spolu v kontakte. Snobská, bohatá rodina proste medzi seba neprijala jednoduchého človeka akým je Hawk. Aj keď v oboch prúdi tá istá krv, bude im chvíľu trvať, pokiaľ nájdu ku sebe cestu. Toto je VHS klasika z osemdesiatych rokov minulého storočia. *** ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii, Arizoně, Utahu a Coloradu. (Terva)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama