Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut prvního dílu bylo téměř dokonalých a plných sympatického brutálního násilí. Pak konec. Následoval asijský mix zdlouhavé vykecávací telenovely, pestrobarevného romantického dramatu, nudné divadelní hry, krvavého fantasy slasheru i typického akčního asijského bordelu se vším, co k tomu už všichni známe. Mix bez ladu a skladu. 90% vata, zbytek trocha přijatelného děje. Ačkoli se mělo jednat často o vážné věci, působilo to pořád jako asijská komedie. To jejich "herectví" už je holt takové dojebané. Jako celovečerák by to šlo, ale takhle, to ne. Pořád klikat dopředu, aby se přeskočily ty desítky minut šaškáren, nudy a blbých keců, to nejde. ↘️ 16% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem popravdě čekal o trochu více. Z trailerů mě zaujalo dějové zasazení do období japonské okupace, nádech Stranger Things (to je tak, když laboratorní experimenty nevyjdou podle plánu) a účast herečky Han So-hee (ze seriálu My Name!). Co si budeme...Technicky patří seriál ke špičce i ve srovnání s konkurencí (ty kostýmy a exteriéry na jedničku s hvězdičkou). Jen teda dosti hapruje CGI ústředního monstra. Je to smutné, ale chvílemi jsem si připadal, že jsem svědkem cut-scény z hry na PS2 :( Za mě velká škoda. Jinak seriál nabízí nespornou dávku akce (místy i dosti brutální), vtipu (na tomto poli Jižní Korea nemá moc konkurence) a v neposlední řadě i romantiky. Tu bych docela oželel, ale chápu, že se díky tomu rozšíří portfolio případných diváků (a divaček). Takže..Suma sumárum...Průser se nekoná. Taková stravitelná jednohubka na deštivé zimní odpoledne. Za mě dávám 6,5/10 ()

Reklama

Lighter 

všechny recenze uživatele

Seriál těží z faktu, že vychází z děsivých historických událostí a nebude náhodou, že koncept nemocnice silně připomíná klasická temná japonská anime. Výjimečně krásná So-hee Han je pro roli trpící bojovnice snad stvořena (Undercover) a nemáte problém ji věřit každou emoci. Skvěle napsané jsou i postavy hlavních záporáků, tedy paní Maedy (Cladia Kim) nebo podplukovníka Joong-wona (Jo Han-chul). Mezi další pozitiva patří audiovizuál, emocemi nabitá skvělá atmosféra a některé dechberoucí scény (např. pronásledování Tchesang). Mezi negativa pak mřížemi proskakující CGI mostrum, občasné nelogické chování vedlejších postav na straně Korejců a romantické sbližování hlavních představitelů, kdy jsou dialogy a scénář opravdu velmi špatné. Ve výsledku tedy velmi dobré, ale mohlo to být skvělé... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žánrový mišmaš kde je od všeho něco. Nechybí tak romantika, akce, hororové momenty a dokonce nechybí ani prvky komedie. To celé je pak zasazené do času druhé světové kdy byla Korea v područí Japonska a to si v ničem nezadalo s nacistickým Německem. Hlavně akční a hororová stránka tu funguje velmi dobře a atmosféra by se mnohdy dala krájet. Trošku horší je to u vykecávacích sekvencí a romantické linky. Ta je sama o sobě dost navíc a zbytečně nabourává tempo jednotlivých epizod. To platí i o scénách kdy se hrdinové mají čas vykecávat během vypjatých momentů. Tady se klidně mohlo stříhat a pro celý seriál by to bylo jen plus. I tak ale velmi dobré…70% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže mám za sebou tenhle hodně příjemnej seriálek. A za mě se Příšera ze starého Soulu extrémně povedla. Příběh o hledání, ale nalezení něčeho jiného. Mnohem děsivějšího. Nejenom v Soulu, ale i v jiných městech, když se v době okupace děli dost špatných věci. Včetně těch nejhorších. Experimentů na lidech, kteří vlastně ani nebyly považováni za lidi. Takže jo, spokojenost z mé strany je tedy úplně ve všem. A to nejenom protože jsem se dočkala mojí nejoblíbenější nejklišoidnější scény ever, pro kterou mám neskutečnou slabost, a která tady byla opravdu luxusní. Jo. Každej si ujíždí na něčem :O Druhá série má evidentně otevřenější dveře, než se původně zdálo. A je fajn vědět, že s ní tvůrci počítají. Protože pokud tam bude to, co jednoduchou matematikou vychází, tak by to mohlo být zajímavé stejně jako ta první  :) Update: potvrzeno a dvojku stihnou ještě letos :) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)
  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)

Reklama

Reklama