Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Scénář možná není úplně dokonalý, ale v každém případě je nadprůměrně atraktivní - bohužel jeho realizace se zrovna dvakrát nepovedla. Poměrně dlouho jsem byla přesvědčená, že si dokážu obhájit 3* - budoucnost byla správně nebezpečná i bezútěšná a použité kulisy adekvátní, Keanu Reeves měl chvílemi oči Nea, jakoby se už dopředu připravoval na svou budoucí roli v "Matrixu", a příběh docela dobře fungoval. Ovšem ve druhé polovině šla kvalita snímku rapidně dolů a děj se ubíral směrem, který se mi zamlouval čím dál míň, neboť začínal až příliš připomínat druhořadou parodii. Tak jsem to vzdala, 2* jsou tak akorát ... Milý Keanu, do čeho ses to nechal naverbovat ? Děkuju Ti z celého srdce, žes po téhle zkušenosti nezanevřel na virtuální realitu ve světě informačních technologií a neodmítl jsi účast v kultovní trilogii bratrů Wachowských. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale opravdu hodně nepovedená cyberpunková filmová kreace, jejíž zápory byly ještě víc zdůrazněny s příchodem filmů, jako byl třeba Matrix. Složitý datový svět ukrytý v chipu v hlavě Johnny Mnemonica je možná přehlednější a uspořádanější než filmový útvar sám. Johnny Mnemonic je prostě jeden velký zmatek. Snad jediným skutečně zásadním pozitivem tohoto sci-fi snímku je herecká účast Henryho Rollinse, který tu dostává větší prostor než třeba v Lynchově Ztracené dálnici. A já ho mám (pro jeho v takovéto formě neobvyklé spojení intelektuálního rozměru s fyzickými dispozicemi) rád... ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, špatné zpracování. Nejhorší stránkou Mnemonica jsou kulisy, ve kterých se odehrává. Tvůrčí vize budoucnosti je naprosto tristní. Herci jsou dost dřevění (včetně Reevese). Takeshi Kitano mě šokoval. Vůbec jsem netušil, že v tom "hraje". Občas se ve filmu blýskne zajímavá scéna, nebo alespoň nápad. Moc bych si přál, aby Mnemonicka natočili bratři Wachowští. To by bylo jinačí kafe. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějak příliš nepobírám, co na tom vlastně všichni tak haní? Jde o celkem dobrý sci-fi, Keanu slušnej, Ice-T v pohodě, ta holka co hrála v Hvězdný pěchotě je kočka, Dolph Lungren je zábavně strašnej - ale to není nic novýho, že jo ... Delfín a supercompy, mírně (no vlastně celkem dost) apokalyptický město... Velice slušnej film, kterej měl mimojiné už v r.95 celkem jasno v tom, že to nejcenější budou v dohledný době informace!! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a docela dost zábavné béčko, které často na tváři diváka vykouzlí úsměv díky neuvěřitelné herecké topornosti Keanu Reevese (a to ho jinak vždycky obhajuji ;) ) a šílené snaze do filmu protlačit několik nefungujíích "cool" hlášek :) Nicméně bavil jsem se dobře, zpracování internetu bylo stylové a dystopické sci-fi prostředí nemělo také chybu. Chce to však mít podobný typ filmů v oblibě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Na počítačích SGI Indigo 2 (150 MHz) trvalo vytvoření jednoho snímku v rozlišení 1230 X 680 bodů až 5 hodin. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)
  • V záběru, kdy je Johnny (Keanu Reeves) skenován, je zmíněna dyslexie. Reeves přitom sám touto poruchou trpí. (jarjarbinx)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama