Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Via 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film z mého dětství, na který se ráda podívám znovu ;) Známka ekologie je jenom plus filmu. Indiánské historky mám též ráda, vyprávění (Nacyklané: "Salana heyu aïesis..."), příroda, práce se zvířaty... :) Film, který mi asi pokaždé vžene slzy do očí... ;) A hudba resp. soundtrack dobrý (Basil Poledouris). ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Film hrající opravdu hodně na divákovy city, ovšem překvapivě se úspěšně vyhýbá všem typickým rodinným klišé, a nebylo by úplně od věci si Willyho dobrodružství zase někdy připomenout. Už jen pro ten příjemný pocit, když se mu nakonec vždycky povede onen mohutný skok vstříc svobodě- při něm aby jeden nebyl naměkko. ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ve druhé třídě tak jsme na tomto filmu byli v kině se školou. Na konci kdy Willy odplouvá svobodně se svou rodinou a kamarády a podkresluje hudba od Michaela Jacksona, tak jsem brečel. Schoval jsem si hlavu do bundy, aby to ostatní neviděli. Měl jsem strach, že by se mi potom mohli smát. Nedávno dávali ten snímek v televizi a já se díval. Na konci ta samá scéna a já byl na měko ve 22 letech. Dneska už si hlavu neschovávám, páč vy se mi smát nebudete a když jo, tak mi to je volný. Dobrý rodinný snímek kdy dobro a zlo je jasně čitelné a konec jak má být. Jednou tenhle film s radostí pustím svým dětem. Zaslouží si to! ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

V nostalgické náladě by se nemělo hodnotit, ale předem upozorňuji, že u některých filmů se prostě nehodnotí kvalita, ale oblíbenost filmu. Ano, je to i můj oblíbený film z dětství a proto ho mám hodně rád. Hodnocení berte s rezervou, ale já to tak prostě cejtim. Jako sem si díky Juráči oblíbil dinosaury, tak díky tomuhle filmu sem si oblíbil moře a kosatky. A soundtrack dokáže po letech vyvolat neuvěřitelnou spoustu emocí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po premiéře filmu se spustil velký zájem o záchranu velryb. Nedlouho poté bylo vybráno 20 milionů dolarů. (Elisebah)
  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)

Reklama

Reklama