Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pramatka všech zhuleneckých questovek, počínaje "Hele, vole, kde mám káru" a "Tenacious D" konče... Spousta nápadů, parádní zhulenecké haluze a několik do naprosté dokonalosti vygradovaných scén, jediným problémem jsou tak hudební pasáže, které jsou prostě nesnesitelně přepálené, skoro jako by ta jejich skupina skutečně existovala a chtěla se co nejvíc prodat.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

Reklama

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Cheech a Chong je dvojice, o které jsem slyšel už několikrát, komedii Stoupat jako dým dokonce vychválili i chlapci z Moviezone, takže jsem se rozhodl na ni podívat. Čekal jsem něco jako Zahulíme, uvidíme nebo Kdo hulí, ten umí. To jsem vlastně dostal, jen s časovým rozdílem pětačtyřiceti let, což je i na mě už dost dlouhá doba na to, abych se u některých fórků sice zasmál, ale zbytek kolem mě prosvištěl a já marně přemýšlel nad tím, čím je tahle komedie tak legendární. Kdyby můj otec v mládí hulil, možná by film ocenil víc, já ale kouřil trávu asi o dvacet let později a to je sakra znát. ()

ReMusiCZ 

všechny recenze uživatele

Za předpokladu, že bych film sledoval ve "stavu" jak tu mnozí zmiňujete, asi bych ho ocenil líp, ale jelikož nejsem příznivec oněch stavů, tak mě film nijak zvlášť nezaujal. Pár scén, kterým jsem se zasmál aniž bych byl zhulenej se tam sice našlo, ale repete celkově tohoto kousku kvůli nim si už asi určitě do budoucna dávat nebudu... ()

ambrožmrož 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie, která je vyhulenější více než její dva hlavní představitelé prožívající neskutečné situace vychazející z jejich hédonistického životního stylu. Skvělá hudba, kupy hulení, nehorázná sranda a cheech and chong osobně vám zaručí pohodové strávení hodinky a půl, zvláště pak, jste-li vykouření aspoň tak, jako ten policajt v jedné z mnoha nezapomenutelných scén tohoto originálního filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)
  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama