Reklama

Reklama

Nejhvězdnější noc popu

  • USA The Greatest Night in Pop
Trailer
Dokumentární / Hudební
USA, 2024, 96 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nahlédněte do zákulisí historické události z roku 1985, kdy se jednoho lednového večera sešly největší hudební hvězdy světa, aby nahrály skladbu „We Are the World“. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Skvelý retro dokument o vzniku veľkého hitu s účasťou skvelých spevákov a tvorcov. Skvelé zábery, ktoré som rád že sa zachovali a aj keď nie som nejaký fanúšik tejto piesne na dokumente vidno ako sa všetci snažili a verili že tvoria niečo nesmrteľné. Najlepší bol Bob Dylan , ktorý sa tváril ako keby ani nevedel kde je a kládol si otázku .. čo tu sakra robím? . ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Toto bola jedna z najdôležitejších nocí a udalostí vo svete popu a nezištného úsilia najväčších hviezd tých čias o pomoc biednym. Príbeh zo zákulisia o tom, ako Harry Belafonte inšpiroval Lionela Richieho, Michaela Jacksona a Quincyho Jonesa a spoločne dokázali vytvoriť a hlavne nahrať pesničku We Are the World. V dokumente sa dozvieme aj niekoľko menej známych faktov – prečo sa nezúčastnila Madonna, prečo nakoniec nedorazil Prince a výraz tváre Boba Dylana počas celého nahrávania hovorí veľa. Lionel Richie dokázal s Quincym Jonesom zorganizovať túto pozoruhodnú skupinu umelcov a postarať sa, že nakoniec bola nahraná. Asi mám bližší vzťah k európskym charitatívnym aktivitám, ale v konečnom dôsledku to bolo dojímavé, mnoho zo zúčastnených už nie je medzi nami. ()

Reklama

sQelle 

všechny recenze uživatele

Neskutečná píseň se skutečná. Jeden z největších hitů, ať už přes své hudební obsazení nebo myšlenkou, kterou nese. Spojení ohromných hudebních hvězd 80. let, jmen které zní dodnes. Písně, které zná každý, ačkoliv si třeba nespojí s daným jedincem. To všechno se spojilo v jednu noc, aby vytvořili světový hit, který dojímá dodnes. Průvodce Lionel Richie celým dokumentem provází s neuvěřitelným respektem a pokorou a v kombinaci se záběry na legendy jako Bob Dylan, Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles a další je až zarážející jak za tak malou věcí jako je 7:07 dlouhá píseň, se skrývá tolik dojetí a víry v pomoc potřebným. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Je fascinující vidět skupinu světových superhvězd "uvězněných" v uzavřeném prostoru, jak se mnozí hroutí bez svých agentů s pocitem že nejsou nejlepšími zpěváky ani v téhle místnosti. Stále ale mají mnohem větší odvahu než ti, kteří tam ani nedorazili nebo utekli. Dost se změnil můj pohled třeba na Lionela Richieho, nebo na Stevie Wondera. Nicméně při sledování klipu k této písničce už mi budou oči navždy sklouzávat k Bobu Dylanovi. :-D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

We Are the World je už proste klasika a tento song pozná snáď každý. Už je to takmer 40 rokov, ale odkaz tejto skladby je nadčasový a pasuje aj na súčasnú dobu. Popravde, o pozadí vzniku a nahrávaní tohto hitu som doteraz veľa nevedel - videl a počul som až výsledný produkt - takže s o to väčším záujmom som sledoval tento dokument. V jednom nahrávacom štúdiu sa stretla takmer celá špička vtedajšej americkej pop music, a tak rozhodne bolo na čo pozerať a sledovať rôznych interpretov ako sa v tejto spleti hviezd správali. Niektorí tam boli ako ryba vo vode (napr. taký Stevie Wonder), no iní výrazne trpeli (od teraz si pri počúvaní tohto songu asi vždy spomeniem na tvár Boba Dylana). Takéto songy s posolstvom sú skvelé, obzvlášť keď sa zíde takáto kvalitná spolupráca. 4* ()

Galerie (110)

Zajímavosti (2)

  • V dokumentu je podrobně popsáno několik příběhů z první ruky, proč se Prince na písni nepodílel. Dokument však neuvádí, že Prince ve skutečnosti věnoval na album „We Are the World“ (vydané 23. dubna 1985) píseň „4 The Tears in Your Eyes“ a natočil k ní doprovodný videoklip s živým vystoupením, který měl premiéru na koncertě „Live-Aid“ vysílaném 13. července 1985. Kromě toho Prince podrobně popsal svou „stranu příběhu“ písní „Hello“, která byla B stranou singlu „Pop Life“ v USA (vydaného v červenci 1985) a B stranou singlu „Raspberry Beret“ ve Velké Británii. (Johnny.ARN)
  • Netflix vydal dokument 29. januára 2024 - presne na 5. výročie úmrtia jedného z účastníkov piesne "We Are the World" (1985) - Jamesa Ingrama. James zomrel na rakovinu mozgu 29. januára 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama