Reklama

Reklama

Stezka Českem

(seriál)
Česko, 2024, 4 h 27 min (Minutáž: 26–27 min)

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka v desetidílném cyklu cestopisných dokumentů o nové subkultuře „stezkařů“, osobní svobodě, krajině, historii, lidech, setkávání, poznávání a sebepoznání během putování, představí severní trasu unikátní Stezky Českem. (Česká televize)

Recenze (12)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Výborný cestopis s hezky lidským Mirkem Vladykou, osvětlující celému národu princip čím dál tím populárnější Stezky Českem. Setkal jsem se s kritikou, že tenhle projekt není ničím novým a jen pojmenovává už dekády, mnohdy i staletí staré pěší koridory. Ale nebýt Martina Úbla a jeho party, tak se tolik Čechů (a nejen jich) každý rok nezvedne a nejde překonat svoje možnosti v jedněch z nejkrásnějších koutů celé Evropy. [viděno v iVysílání] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mirek Vladyka se skvěle zhostil role průvodce po krásách naší země. Jsem rád za projekt "Stezka Českem", ale upřímně - kdyby se tvůrci toulali se stejným citem kdekoli v naší zemi, výsledek by mě potěšil asi podobně. I tak děkuji za hezký a citlivý dokument o kousku naší vlasti. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to dobře pochopil z podcastu Stezky českem, tak to Mirek celé nešel, díky tomu se trochu přichází o momentální zachycení únavy a kouzlo okamžiku. Na druhou stranu je to dokument a nic to nemění na výborném zpracování. Mirek je sympaťák. Poslední tři etapy znám jak své boty a je milé poznávat známé prostředí, kde se běžně pohybuju. Jiné, zvlášť ty první vysílané, na opačné straně republiky přinesly zase něco nového. Nejzajímavější se jevili Krušné, Lužické a Jizerské. Jižní část splněná a na severní to nalákalo. ()

FeroFabus 

všechny recenze uživatele

Jako náruživý turista, který má  tyto oblasti od Českého Šýcarska po Orlické hory poměrně podrobně prochozené (hlavně Krkonoše a  Broumovsko) a byl jsem několikrát i Krušných horách a v Beskydech, jsem se na tento cyklus velmi těšil. O to větší bylo zklamání. Jistě, byly tam ukázány nádherná místa jakých je v naší krásné zemi mnoho. Ale Vladyka  ( i když jako herce ho mám docela rád) byl vyloženě trapný. S každým koho potkal se srdečně vítal a pusinkoval i když se viděli poprvé v životě a to trapné zdůrazňování kolik ušel kilometrů bylo opravdu ubohé. Kolik mohl nachodit kilometrů za celé natáčení? Asi tak 10. Hlavně, že v každém díle dvakrát zdůrazňoval kolika penězi přispěl na vozíčkáře. Jistě záslužná činnost, ale to by ty km musel opravdu ujít. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • V 16. minutě zazní začátek písničky „Jantarová země“ od Žalmana & spol. (Winster)
  • V této epizodě zazní písně „Tulácký ráno“ od Jana Nedvěda nebo „To máme dneska pěkný den“ od skupiny Jablkoň. (Winster)
  • Cyklus provází píseň „Hostina bláznů“ od skupiny Jablkoň. (sator)

Reklama

Reklama