Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Škoda Seagala, jenže kdyby přežil, asi by to nebyl dramatický thriller, ale akční mlýnek na maso :-). Dodnes pro mě nejlepší herecký výkon Halle Berry, snad proto, že tehdy ještě nebyla tak známá a podala civilní výkon, nebyla hlavní rolí (jen druhořadou vedlejší) a nespoléhala se na svý slavný jméno. Devadesátá léta podobným filmům přála a proč ne? Tyhle filmy totiž ještě spoléhají na nějaký příběh, napětí a ne jen na cool počítačové triky, jako současné akční filmy. Z původních 3* zvedám na 4* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Doteraz nechápem ako mohli vyhodiť Pištu Seagala s lietadla, keď mal kúpený lístok do prvej triedy s extra miestom na nohy. Na druhu stranu chápem tých, ktorým sa to práve preto nepáčilo. Keď sa však na to pozrieme s iného uhla pohľadu, som rád, že sa Seagal tejto akcie nezúčastnil, pretože by film skončil po 15 minútach a žiadna zakrádačka natajňáša by sa nekonala. Dal som si po rokoch repete a musím priznať, že ma to celkom bavilo napriek tomu, že to ma až dve hodiny. No plejáda známych xsichtov (sexi Halle Berry, slizky Poirot Suchet, klaďas Russel, veliteľ Leguizamo, technik Platt), Goldsmithová akčná melodická hudba a napínavé scény nechýbajú a to je asi najväčšie plus. 75% - 4* ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

BOEING 747 V OHROŽENÍ, je typickým žánrovým snímkem z 90. let, kterých se tehdy točilo poměrně dost a u kterého se divák, pokud vypne mozek, dobře pobaví. A mně se opravdu líbí. Trocha toho tradičního amerického patriotismu, létající Seagal (výjimečně bez culíku), slušné napětí, Jerry Goldsmith a výborní Russell se Suchetem (výjimečně bez knírku). Takový ideální akční film na sobotní večer. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

65%...je to akční film s milionkrát viděným námětem, ale jako taková jednohubka funguje velmi dobře a dobře se u takových podobných filmů relaxuje. Nevidím důvod, proč tento film zatracovat nebo naopak, proč ho vynášet do nebes, každopádně za solidní napětí i za herecké obsazení si mírně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Seagal vypadl z letadla a film spadl do žumpy. Za svých mladých let jsem tenhle film upřímně nesnášel, ale zkusil jsem se na to po letech znovu mrknout a nebrat to jako Seagalovku. Bohužel se mi to moc nedaří. Ten film mě prostě nudí ani Russell ho nevytrhne ani Halle Berry, ani fakt, že film je na mé oblíbené téma. Je to snaha o jakože nervydrásající thriller který, ale vůbec nefunguje a některé ty uměle natahované scény v kontextu celé té vražedné stopáže jsou k nepřežití. Jediné kladné body uhrál znamenitý David Suchet který se od uhlazeného Belgického detektiva přesunul do role fanatického Arabského teroristy a zahrál to skvěle. Takže bohužel já vím, že to o Seagalovi být nemělo, ale přesto bych uvítal kdyby při tom nepovedeném transferu chcípnul celej ten jeho nezajímavej kokotskej tým a mistr taktiky by se naopak dostal do letadla kde by postupně teroristy likvidoval v ručních soubojích a mohla to bejt pecka. Nestalo se a já nakonec se zavřenýma očima slabý 2* tomuhle nudnýmu spektáklu udílím, ale vidět už ho fakt nikdy nepotřebuju.25% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama