Reklama

Reklama

Běsy podle Grimmů

(seriál)
  • Japonsko The Grimm Variations (více)
Trailer 1
Animovaný / Fantasy / Drama / Horor / Mysteriózní
Japonsko, 2024, 4 h 12 min (Minutáž: 32–47 min)

Předloha:

Jacob Grimm (kniha), Wilhelm Grimm (kniha)

Scénář:

Mičiko Jokote

Hrají:

Misato Fukuen, Tacuhisa Suzuki, Kendži Nodžima, Daisuke Namikawa, Marija Ise, Akio Ócuka, Ajana Taketacu, Ajano Hamaguči, Čika Anzai, Hajato Fudžii (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Antologie šesti příběhů s ponurou zápletkou, které odhalují temnou stránku lidské touhy. Podle klasických pohádek bratří Grimmů. (Netflix)

Recenze uživatele Thalin k tomuto seriálu (7)

Běsy podle Grimmů (2024) 

Poupravit klasické pohádky od Grimmů je sice zajímavý nápad, ale nic se nemá přehánět. Zanesení do úplně jiných prostředí a vizuál v podobě anime tomu dodává jakýsi zvláštní nádech, který k těm předlohám vůbec nesedí. A ty úpravy jsou navíc místy docela psycho a odkloněné až moc. Už od prvního dílu jsem měla pocit, že mi to asi nesedne, ale chtěla pokračovat s tím, že třeba budou ostatní "pohádky" lepší. Ale další díly se táhly v ještě podivnějším stylu. Celé to navíc bylo kolísavé, často chaotické a neseděla ani podivně veselá hudba. První díl byl vlastně asi nejméně divný. Většina byla naprosto mimo a s předlohou to nemělo moc co dělat. Karkulka byla vyloženě nechutná. Někdy by klasiky prostě měly zůstat klasikami. ()

Popelka (2024) (E01) 

Je sice zajímavé Popelku tak trošku obrátit, ale to zpracování mi přišlo zvláštní. Už po chvíli je tak nějak jasné, že malá nová sestřička bude asi mít postranní úmysly, ale vygraduje to prostě divně. Nesedlo mi to. ()

Červená Karkulka (2024) (E02) odpad!

Původní myšlenky by si člověk ani nevšiml. Vzalo si to z ní vlastně jen jméno, zasadilo se to do jakési dystopické budoucnosti a bylo to prostě jen divný a zbytečně brutální. ()

Jeníček a Mařenka (2024) (E03) 

Po té rádoby Karkulce jsem nečekala kdo ví co, ale až taková splácanina? ()

Jak skřítkové šili boty (2024) (E04) 

Bohužel jsem taky nepochopila, co vlastně byla pointa tohoto dílu. Ale s ohledem na ostatní díly mě to už ani nepřekvapuje. ()

Brémští muzikanti (2024) (E05) 

Další díl, co se myšlenkou úplně minul. Nebo ne? Já už vlastně nevím, protože je celá série jen divná. Sám o sobě by ten díl nebyl až tak špatný, ale jakoukoliv spojitost s příběhem od Grimmů tam člověk hledá marně. ()

Krysař z Hamelnu (2024) (E06) 

Tuhle sérii opravdu nechápu. Jeden díl divnější než druhý a ani tady nevidím tu inspiraci a vlastně ani pointu příběhu. ()

Reklama

Reklama