Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (932)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Možná, že scénář filmu je až příliš „na efekt“ a že všechno do sebe zapadne tak hezky, až to působí dojmem vykonstruovanosti. Jenomže, půvabné režijní podání dělá tento snímek až nesnesitelně lákavým a nebroukat si ještě den po shlédnutí titulní skladbu, by bylo téměř až hříchem. Duo Newman – Redford přímo září a bez nich by snímek nebyl ani čtvrtinovým, jakýkoliv úšklebek či hláška se okamžitě vryjí do paměti a filmu by možná stačilo, kdyby si ti dva sedli naproti sobě a jenom se na sebe dívali. I přesto, že chvilkami by tempo chtělo trochu více popohnat a v některých místech zbrousit ostré hrany „efektu“, stále to bez větších výtek zůstane tím nejelegantnějším „podrazáckým“ filmem, jaký se kdy na filmovém plátně objevil. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

A - atmosféra, B - bravurně natočené, C - cejchováno bezchybnou hereckou spoluprácí Newmana s Redfordem, comeback těchto dvou do společného snímku, D - dabing není originál!, Ď - děj - perfektní, E - excelující herci, F - film s velkým F, G - Gondorff, H - Hooker, Ch - charisma hlavního dua, I - ideální interiéry, J - jednoduchost, vše má svůj prostor, čas, žádná překombinovanost, K - kapitoly (film jakoby rozkapitolován, podobně jako u Tarantina), L - Lonnegan, M - majstrštyk režiséra, herců a ostatních tvůrců, N - Newman, O - Oscar (7), P - poker, Q - quantum pohody X napětí, R - retro, Ř - říhnutí Gondorffa při pokeru ve vlaku, S - Scott Joplin (1867-1917) - ragtime The Entertainer, Š - šmrnc, herecká dvojice N & R dávají snímku nezapomenutelný šmrnc, T - triky, The Sting, The Entertainer - ragtime S. Joplina instrumentován do orchestrální podoby Marvinem Hamlischem, U - unikát ve svém žánru, V - vlaková scéna je jednoduše okouzlující, W - 0, X - 0, Y - 0, Z - zábava! Závěr - fenomenální! Zajímavost: Henry Gondorff, Paul Newman, se ve filmu objeví až v čase (přibližně) 25:30. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Krimikomedie s pány herci Redfordem a Newmanem, kterou mám rád a kterou můžu klidně vidět každý rok. Zajímavá a "chytlavá" ústřední melodie - nedávno jsem ji ke svému potěšení slyšel na bezplatné lince jedné finanční instituce - jó, Podraz lze dneska najít všude... Trailer: http://www.csfd.cz/film/15046-podraz/videa/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný film s dobrými podrazy, ale pro mě to na plných 5* nebude, protože nemám žádnou chuť si ten film pustit někdy znova. Hlavní podraz mě až tak nenadchnul a dá se bohužel celkem snadno odhalit. Celý film se taky docela vleče. Na druhou stranu je třeba vychválit herecké obsazení a skvělou hudbu. 85% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Butch & Sundance je pro mě výš, ale tohle je další skvělá feel-good klasika. Nejstylovější herecká dvojice svý doby (potažmo ever), parádní tempo bez hluchých míst, závěrečný podfuk na diváka, rozverná ragtime muzika, starosvětský retro, všobjímající pohoda a nenucenost. Jo joo, "they don't make 'em like that anymore." :) ♪♫ ()

Galerie (151)

Zajímavosti (39)

  • Henry Gondorff mal byť pôvodne skôr epizódnou postavou a počítalo sa pre ňu s Petrom Boyleom. (classic)
  • Na filmu měl jako kameraman pracovat Miroslav Ondříček, ale kvůli jeho dřívějšímu návratu do Československé socialistické republiky a nemožnosti vycestovat zpět do Spojených států amerických z toho sešlo. (JoranProvenzano)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama