Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Carol pracuje jako ošetřovatelka v pečovatelském ústavu a ubíjí ji nuda v práci i v manželství s Waynem. Jednoho dne ale do ústavu přivezou záhadného pacienta - je to postarší sympaťák Henry a Carol zanedlouho zjistí, že nový pacient skrývá nějaké tajemství. To vyprovokuje její zvědavost s časem se oba spřátelí. Vyjde ale najevo, že Henry je zkušený zloděj, který se do ústavu dostal proto, aby se vyhnul vězení. Vznikne mezi nimi zvláštní vztah a ten v Carol probudí odvahu a schopnosti, o kterých sama nevěděla. S těmito novými zlodějskými ambicemi Carol přesvědčí Henryho, aby spolu udělali jeho poslední akci. Henry ji a Wayna začne učit a tato zvláštní trojice začne připravovat rafinovanou a nebezpečnou akci. Na jejím konci na ně čeká pořádný balík peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Newman ve filmu, pro který mu byla napsána role rádoby geniálního lupiče, který ale vůbec není věrohodný a ještě na mě působil dost amatérsky. On celý scénář je dost nereálný a přitažený za vlasy, tenhle film mě teda hodně zklamal. Carol je nesympatická a Wayne jen korunuje nepřirozenost celého snímku. Tohle se prostě nepovedlo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice inspirativní vyprávění. O jedné nespokojené mladé dámě, která trpěla utkvělou představou, že jí život protéká mezi prsty - a tak se rozhodla ten vpravdě neutěšený stav bez zbytečných okolků změnit ... o jednom skrz naskrz spořádaném mladíkovi, který se ze všech sil snažil její výstřelky tolerovat ... o jednom postarším chlápkovi s neobyčejně zajímavou minulostí, kterému budete nepokrytě fandit, ať udělá cokoli - neboť patří k těm opravdovým mužům, které v ideálním případě potkáte jedinkrát za život a ve všech ostatních případech je ani nezahlédnete ... a o jedné důmyslné loupeži, která (ač by neměla) probouzí jenom samé pozitivní myšlenky. Myslím, že je nejvyšší čas, abych taky něco zásadního provedla se svým životem. Asi bych měla jít a něco vyloupit ... jenomže nemám odvahu ani dostatek kreativity - a především postrádám toho správného parťáka. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Rozverná komedie, ve které se notorický bankovní lupič dá dokupy s mladým manželský párem a společně realizují plán další akce. Paul Newman je starý klasik, Linda Fiorentino není až zas tak přitažlivá. A Dermot Mulroney je můj oblíbenec, zde hraje ale spíš takového pitomce. Průměrný film, který ale dokáže zpříjemnit odpoledne. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie o nové touze v jinak nudném životě. Ošetřovatelka Carol (Linda Fiorentino) naráží ve starobinci na nově přivezeného Henryho (Paul Newman). Provokuje jí jeho kriminální minulost a tak neváhá vmanévrovat nejen Henryho, ale i svého manžela Wayna (Dermot Mulroney) do svého potrhlého plánu. A protože se z Wayna vyklube nudný přízemní suchar, který žárlivě kope okolo, tak má možnost Carol se za pomoci Henryho osvobodit ze svých těžkých okovů a začít novou vzrušující etapu svého života. Má to určité napětí, i trochu toho vtipu, a přesto tomu chybí hodně. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý a nudný film z doby, kdy už Paulu Newmanovi zbývalo posledních 8 let života. Where the Money Is potvrzuje fakt, že v době od poloviny sedmdesátých let, s jedinou výjimkou - oscarový výkon ve Scorseseho Barvě peněz, až do svého konce už se Newman neobjevoval ve filmech, které by se nějakým významnějším způsobem zapsaly do dějin kinematografie, či alespoň do diváckého podvědomí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama