Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Javad 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení je WONDERFUL DAYS hotová pastva pre oči, ale ten dej a nelogickosť (nebudem to tu rozoberať, ale ak sa nad tým zamyslím tak celé je to pekná blbosť)..., pravdu povadiac je to točené ako pre 12 ročných. Každý kto už má pár filmov za sebou musí v polovici spoznať že toto sa jednoducho nepodarilo, pritom začiatok je fajn – žena ženúca sa na futuristickej motorke po opustenej post-apo krajine...atď. , *** za tú krásnu grafiku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejský anime s kvalitním, i když trošku omletým příhěhem mírně připomínajícím Total Recall a obalený do absolutně božskýho vizuálu, kterej mě totálně uchvátil a považuju ho za jeden z nejkvalitnějších hned za japonským GITS II a hlavně proto dávám 5*, jinak bych asi šel níž, ale prostě po úvodním menším animátorským rozehřívání se to fakt změnilo na nádhernou, ale i pro příběh účelnou, pastvu pro očí a když se k tomu ještě přidá, pravděpodobně asi jenom pro mě, dobrej příběh, tak nemůžu jinak ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

A.D. 2142.....pořád jen prší......... Něco jako antiekologický sci-fi snímek o městě, které využívá odpadky jako energii, ale aby udrželo obyvatele pod svou kontrolou potřebují mít stále znečištěné ovzduší. Cesta aktérů ke slunci je však trnitá a vyžaduje oběti. Láska dvou hlavních hrdinů vnese do příběhu i romantiku. CITÁT - Moře i nebe jsou prý modré, dočista modré......... Chvilkama mi unikal smysl a někdy jsem se i nudil. Jinak má film dobrou animaci, povedenou hudbu a je pěkně ozvučený. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po bezmála rok trvajícím půstu jsem si opět dopřál anime a není náhoda, že je z Jižní Korey, ze zemičky, jejíž filmy mne poslední dobou nejvíce fascinují a dojímají. Ani toto anime zkombinované s renderovaným filmem nezklamalo, vizuální stránka je špičková, děj chytlavý, skvělou hudbou podbarvené dlouhé jízdy motorek a let kluzáku nádherné a konec patřičně dojemný. 5 hvězdiček nedávám ze stejného důvodu jako mnozí ostatní, krátká stopáž, málo propracované charaktery a jen zlehka načrtnutý příběh film trošičku srážejí. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Odvážny pokus o dospelé kórejské anime navodzujúce takmer "movie-feeling", ktoré by zasluhovalo prepracovanejší a nosnejší príbeh. Rámcová biblická symbolika, zračiaca sa v indoktrinovanom prijímaní spasiteľskej role Ecobanu a snových výjavoch Shuia, ktorými rezonujú apokalyptické alegorické obrazy zo Zjavenia sv. Jána, tu funguje len ako ľahká podpera neoriginálnej fabule a preukazuje maximálne priemerné rozprávačské schopnosti tvorcov. Výbušne efektná i melancholicky krehká audiovizuálna stránka skĺzne ako sladký cukrík po diváckom jazýčku, no čochvíľa vyšumí dostratena. Zostáva len pocit, že sa tu Moon-saeng Kim čomusi zľahka približoval, ale zostal kdesi na polceste. Možné konzumovať opakovane, všetok potenciál sa však vyčerpá takmer ihneď (ako to už býva, keď zložíte film z odvarených výpožičiek odinakiaľ). 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama