Reklama

Reklama

Geriho hra

  • USA Geri's Game
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie
USA, 1997, 4 min

Režie:

Jan Pinkava

Scénář:

Jan Pinkava

Hrají:

Bob Peterson

VOD (1)

Stárnoucí dědula jménem Geri hraje v parku sám se sebou celodenní šachovou partii. Začne ho však porážet jeho čilejší soupeř. Když už je hra téměř u konce, Gerimu se podaří otočit skóre ve svůj prospěch. (HBO Europe)

Recenze (358)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Naozaj kvalitná zábavka z dielne štúdia Pixar, ktorá získala ocenenie Oscar, taktiež od režiséra, ktorý je pôvodom Čech, takže si to získalo v týchto našich končinách v strednej Európe pozornosť. Tento film je psychologická záležitosť, ktorý veľmi jednoducho no zaujímavo otvára viac tém a zároveň si každý z toho zoberie svoje. Malo to vtip, peknú animáciu, príjemnú hudbu, prostredie a činnosť, nuž keby sa tu dal dať virtuálny potlesk, tak ho za toto autorom pošlem. ()

lord.Luki 

všechny recenze uživatele

Film je velmi pěkně graficky ztvárněný, ale pro znalce šachu bude tato šachová partie velmi nesmyslná a špatná. Nedalo by asi moc práce, kdyby si Pixar s tím šachem nechal aspoň trochu poradit. Legendárních šachových partií se za posledních 200 let několik určitě najde. Pro všechny nešachové nadšence se to dá určitě doporučit. Film je super, šachové tahy odpadní materiál. Postava Geri se bude určitě každému líbit. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele

Film s nápaditým dejom, kde je prejavená celá škála ľudských pocitov pri hraní kráľovskej hry šach. Dve strašne podobné postavy a zároveň neuveriteľne charakterovo vzdialené postavy zvádzajú neuveriteľný šachový súboj pomocov svojich schopností, ale i zákerností a na víťaza čaká obrovská odmena. Na toto dielo je príznačné tvrdenie- KTO SA SMEJE NA KONCI TEN SA SMEJE NAJLEPŠIE. Toto skvelé dielko je možnosť zhliadnuť i na mojom profile. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa ubrániť pocitu, že tých 93% (13.6.2011) je ťažko nadhodnotených. Český pôvod režiséra pravdepodobne dosť zavážil, lebo inak si neviem predstaviť, že iba tak malému počtu ľudí prekážalo to kostrbaté vyvrcholenie šachovej partie. A možno som divný len ja :) Kraťas je to príjemný, ale podľa mňa sú aj omnoho lepšie a nie je ich málo. Preto len za tri. Film nájdete tu: http://www.youtube.com/watch?v=dnGBuhu6Txc&feature=player_embedded ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Po celé 4 minuty jsem měl úsměv na tváři a jen se tetelil. Ukázka toho jak obehrát sám sebe. Skvělá režie. Precizní pixarovská animace. Pinkava je vážně profík. A ten dědula je výborný, mám pocit, že to je ten co v Toy Story dvojce byl Woodyho opravářem. Nicméně je tohle na jasných "5*****". Skvěle strávených pár minut. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Výroba čtyřminutového filmu trvala celé dva roky, přičemž na něm pracovalo bezmála 20 animátorů. (mr.filo)
  • Krabica, v ktorej má Geri uložené šachy, má nápis: "Pt. Richmond hand made PIXAR SHORTS 25 cigars". (Zdroj: ČSFD)
  • Snímek vznikl z popudu posunout hranice při vytváření poloelastických povrchů, jako jsou kůže a textil. Geriho hra je také označována jako první animace studia Pixar s ryze lidskou postavou. (mr.filo)

Související novinky

Disney utahuje opasek

Disney utahuje opasek

04.12.2006

Pět měsíců po tom, co Walt Disney Company vyhodilo dvacet procent personálu pracujícího na hraných filmech, se na řadu dostává i jeho animátorské oddělení z Burbanku. Walt Disney Animations, které… (více)

Reklama

Reklama