Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

GIK 

všechny recenze uživatele

Pokud nemůžete usnout, puste si tento western. Do patnácti minut spíte jak batole, to vám garantuji. Pokud se náhodou po půlhodině probudíte, tak vás pravděpodobně vyděsí opuchlá tvář jednoho z desperátů. Možná že vás po další hodince dřímoty probudí střelba a řinčení skla, ale to už je naštěstí konec a tak vás čeká už jen neuvěřitelný útěk několika členů gangu z neprodyšně obklíčeného dřevěného domečku a happy end. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Už jako teenager jsem měl Mladé pušky rád a je tomu tak i nadále. Sympatické obsazení funguje velmi dobře a kinodabing Zdenka Sirového z devadesátého roku je hodně povedený. Z filmu dýchá příjemné, místy docela drsné westernové béčko, Billy Kid v podání Emilia Esteveza je správně vyšinutej, halucinogenní scéna nemá chybu ("viděli jste jak má to kuře velkou hlavu?" 😆) a i přes občasnou zmatenost je to svižná jízda. Rád se k Mladým puškám zase někdy vrátím. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

To se zase jeden starý farmář rozhodl, že udělá z několika zlodějíčků a štvanců slušné lidi. Naučí je psát, přemýšlet, než začnou tasit kolt, i číst. Mezi horkokrevnými mladíky je i legendární pistolník Billy the Kid. Jenže právě farmářova vražda rozpoutá válku proti zkorumpované bandě jednoho dobytkáře. Tak trochu jiný western, tak trochu jiná atmosféra. Závěr solidní, herecky zrovna tak. Jen režisér doplácí (a celý jeho film s ním) na svou nerozhodnost, protože mnohdy na to mohl jít víc od podlahy, a nespokojit se se zlatou střední cestou. Bavilo mě hledat Toma Cruise mezi barikádami. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapení - místo očekávané průměrné kovbojky jsem dostal výbornou střílečku z Divokého západu, s moc hezkou atmosférou, syrovými přestřelkami a sympatickými postavami. Především Emilio Estevez jako Billy the Kid je dokonalý pošuk a spolehlivě celou bandu táhne. Film rychle odsýpá, nenudí a nejednou potěší svým vtipem. Scéna, kdy se celá skupina pod vlivem Chavezových omamných látek vydává do duchovního světa, nádherně odlehčuje zbytek filmu, včetně vážnosti, která je občas tisknuta postavám a která jim přeci jen moc nesluší. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si to celé a som sklamaný. Scenár napriek tomu, že je to z roku 1988 je slabý. Chcel som dať 3* a po finálnej prestrelke v baráku, kde pri každom výstrele sa rozbíjalo už rozbité sklo som som začal pochybovať, či vôbec tie3* dám. V noci ich navštívili sklenári, aby nasledujúci deň opäť pri každom výstrele mohli rozbíjať opäť sklo. Celé to zaklincovali absurdným únikom po ktorom mi prišli aj 2* veľa. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (12)

  • Charakter Dirtyho Stevea (Dermot Mulroney) bol inšpirovaný vyhnancom "Dirty" Daveom Rudabaughom. (vander19)
  • Počas nakrúcania sa Kieferovi Sutherlandovi (Doc) narodilo dieťa. Emilio Estevez (Billy the Kid) zas trpel kvôli rozchodu s priateľkou ťažkými depresiami. (vander19)

Reklama

Reklama