Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Takové bývají nejhorší. První půlku sledujeme "strhující" vyšetřování státních orgánů, ve druhé kňourání jednoho chuje lezoucího slizem ve stavu beztíže. Naprostá katastrofa, námět, zpracování, technicky, herecky, dabing s Mahdalem a Evou Spostovou, která namluvila v jedné místnosti matku a ještě si střihla svojí vlastní maličkou žvaltající dceru. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ano, ano , ano. Takové filmy mám osobně velice rád - zajímavé, napínavé a ještě k tomu sci-fi, navíc konec byl hodně dobrý - ne že by to co bylo před ním, bylo špatné, naopak bylo to uvěřitelné, což je u tohoto filmu velká výhoda. Jak říkám: "Rozhodně se vyplatí na tento film podívat kvůli Robertu "T1000" Patrickovi (má dobré páčo), atmosféře a výbornému finiši." Oheň v oblacích mi neuvěřitelně sedl… Parádní. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hell of a crazy story. Natočeno podle „skutečných“ událostí. Tenhle příběh o únosu mimozemšťany není popravdě nijak extra výjimečný, ale pořád je to setsakra dobře natočené sci-fi. Už úvodní minuty nás navnadí a posledních 20 minut může být pro slabší povahy až nekoukatelných. Nebudu prozrazovat víc, protože se jedná o velký spoiler, ale můžu říct, že tohle jsem ve filmu nikdy neviděl (i když se to ve skutečnosti odehrálo jinak). Hodně mrazivé. Líbilo se mi, že s výjimkou Roberta Patricka, který navíc pár let předtím zazářil ve dvojce Terminátora, sledujeme v zásadě „malé“ herce, takže jsem měl pocit, že tohle je skutečný život, ne film. Ačkoliv lidská mysl nedokáže jednoduše přijmout skutečnost, že by OPRAVDU existovali mimozemšťané, kteří by unášeli lidi, protože to zní až moc bláznivě, při poslouchání skutečného Travise Waltona lehce nabudete opačného dojmu. Film si s tímhle aspektem poradil skvěle, protože se nesoustředí na samotný únos, ale na jeho následky a lidskou povahu. Naši protagonisté jsou okamžitě považováni za šarlatány a předpokládá se ten nejhorší scénář. Tempo je výborné a jakmile dojde na TU scénu, tak vám hned naskočí husí kůže. Tenhle typ kompetentně natočených filmů mi dnes fakt chybí. Velká škoda, že Oheň v oblacích pohořel v kinech, protože by si zasloužil větší úspěch. Jo a triky dělalo ILM. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příběhům o zelených mužíčcích, unášející nebohé pozemšťany na pokusy a ještě kdoví na co, zrovna dvakrát neholduji, protože výsledkem je buď hloupá hovadina nebo efekty "vylepšená" hloupá hovadina. Fire in the Sky je přesný opak a s přehledem dokazuje, že nemusíte dělat milionové triky a další horentní harakiri, aby jste navodili tu správnou atmosféru o setkání s mimozemskou civilizací. Stačilo šikovně využít retrospektivních manévrů, rozumné podání v mezích vědeckofantasických paradigmat a výsledek dal filmu velkou dávku vážnosti a komplexně působil jako silný magnet(Pro mnohé paradoxně i bez té aplikace astronomických sum). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V pravom zmysle slova mysteriózna dráma s prvkami trileru a sci-fi. Atmosféra filmu funguje od začiatku po koniec a divák sa môže oprieť o skvelú réžiu. Jeden z dvoch hlavných hercov - Robert patrick, ktorý dva roky predtým hviezdil v terminátorovi, u mňa dominuje. Samozrejme záver s flashbackom únosu bol trochu preexponovaný, no a v aboslútnom závere mi chýbala nejaká pointa, ktorá by veci uviedla na pravú mieru, resp. dovršila načrtnuté skutočnosti. Nič také sa ale neudialo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)

Reklama

Reklama