Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Arius 

všechny recenze uživatele

Poprava mozno chcela vyzniet profesionalne a filmovo zdatne no Rubenov pribeh mal mnoho dier a vlastne vsetko sa tocilo len o jednej zalezitosti cim pribeh vyznieval dokonca i trapne a naivne. Povedal by som ze tento celovecerak je do velkej miery nakazeny neprofesionalitou a nudou.Nebudem to tu uz nijak obzvlast rozpisovat vsetko co byste mali zistit okrem danych poznatkov najdete v ukazke. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kvalitna drama, ktora sa oproti ostatnym filmom s touto tematikou vyhyba beznym klise. Zhruba od polovice filmu zacne divak tusit ako to skonci, ale v zavere nam tvorcovia pripravia este jedno necakane prekvapenie. Akurat milostna linia mi zo zaciatku nesedela, lebo posobila dost prvoplanovo, ale nakoniec som ju akceptoval a vsetko do seba perfektne zaklaplo. Vyzdvihnut musim este herecke vykony Vaughna a Phoenixa. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně dobrý film.. A dobrým ho dělá především ten námět, který je vážně skvělý! Donutí člověka přemýšlet a chvílemi jsem nevěděla, jestli je "normální" se nechat kvůli příteli zavřít nebo ho nechat popravit za cenu vlastní svobody.. Je to nejspíš především o síle charakteru a asi nemůžeme nikomu zazlívat jeho rozhodnutí, ať už je jakékoliv.. Co se ale týče romantické scény na konci, ta byla moc i na mě a zkazila mi celý dojem z filmu.. Bez ní bych uvažovala i nad plným počtem.. Herecké obsazení nebylo bezkonkurenční, ale bylo obstojné.. Až na Joaquina, který byl (už zase) naprosto dokonalý.. Opět jsem ho poznala v úplně jiné roli a utvrdila jsem se v tom, že on dokáže zahrát všechno úžasně přesvědčivě! Hlavně na scény s ním jsem se nadmíru těšila!! :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti aneb jak jedno nahodilé malajské přátelství projde skutečnou zkouškou. Return to Paradise mnohdy připomene o rok mladšího brášku Brokedown Palace z Bangkoku režiséra Jonathana Kaplana, kdy se dvě naivní kamarádky musejí vypořádat s obviněním z pašování drog. Silné téma ale stejně jako u Kaplana nepodpořila režie (Joseph Ruben), která ze silného tématu mohla vytěžit o poznání víc. Navždy průměrný Ruben naštěstí neplýtvá sentimentem, netlačí na diváka a k duhu mu jdou vedle námětu a dobře padnoucí hudby i zdatné herecké výkony (dosud nepříliš známý Vince Vaughn a Anne Heche se ve stejném roce potkali v jednom nechvalně známém motelu spravovaném Normanem Batesem; navíc, jak už to tak bývá, Joaquin Phoenix opět excelující), nicméně zhruba v polovině bylo jasné, kam se kroky obou přátel budou ubírat. Otázkou pak zůstává ona mediální vsuvka – v těchhle momentech to totiž vypadá, že scénář musel být hodně barevný, jak do něj zasahovalo vícero propisek. Téma o vlivu a neuvěřitelné moci médií tak mohlo snímek posunout do viditelně jistějších rovin!! Takhle 70%.. ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, zajímavý a působivý, ale možná se z toho taky dalo vytřízkat více, ovšem jsem i tak mile překvapen a spokojen. :) Sice skvělí herci, nějaký větší dojem na mě ale bohužel udělal pouze Joaquin Phoenix (a to tam byl z hlavních aktérů nejméně), který byl, jako vždy, uplně úžasný... :) A jak už tu bylo párkrát zmíněno, ta romantika tam byla opravdu navíc a moc nepasovala k celému filmu. ;) Závěr mě dostal, ale i tak to není na vyšší hodnocení než 3*, už jen kvůli ostatním hereckým výkonům :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcovia filmu nakoniec Malajziu ani vôbec nenavštívili, keďže okrem USA prebiehalo natáčanie v Thajsku, Hongkongu a Macau. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama