Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Příliš překombinovaný film o jedné mexické legendě kolem vzácné pistole: Neuvěřitelný scénář, ukřičená vobarvená Robertsová, filosofující nájemný vrah, bandité mířící na sebe dvě minuty pistolemi...to jsou jen některá negativa tohoto filmu. Pozitivem je prostředí a atmosféra, kdy už od prvního pohledu a dojmu poznáte, že nepůjde o poklidnou exkurzi za starobylou mexickou kulturou. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Věta " Nemůžu najít kreditní tampony a karty Tampax." mě přesvědčila o tom, že nebudu tenhle film dokoukávat. A to je věc, kterou dělám naprosto vyjímečně. Příšrná slátanina, vtipy pitomý. Nechápu proč takový hvězdy hrály v tak dementním filmu. Julii Roberts mám celkem ráda, ale tenhle film dokazuje, že zas až tak úžasná hrerčka není. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tady jednoduše někdo spoléhal na to, že má před kamerou dvě z nejzářivějších hvězd (a navrch tři uznávané chlapíky – James Gandolfini, J.K. Simmons, Gene Hackman) a sám sebe s nápady držel zatraceně moc na uzdě. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Gore Verbinski pro mě nikdy nebyl žádným režijním talentem, tady se dostal k bizarnímu mixu několika žánrů, ale ukočírovat je nedokázal. Původně mělo jít o menší nezávislý kus, na papíře to ovšem asi celé vypadalo na pořádný biják, jenže to by musel být Verbinski osobitější. On je trouba, ona balancuje na hraně hysterky, děj nestrhne, tvůrcům chybí tah na bránu, mají problém s tempem a ambice se brzy rozmělňují do několika blbých dějových zvratů. Promarněná šance. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Do půlky to bylo ještě celkem zábavné, ovšem od chvíle kdy se objeví teplouš (mimochodem největší možné klišé) je to neuvěřitelně nudné, otravné, roztahané a trapné. Do konce jsem se dodíval jenom s vypětím všech sil. Verbinsky se očividně snažil napodobit Tarantina, ale prostě na to nemá. Tři hvězdy za první půlku, hudbu a slušnou vizuální stránku. A ještě za prostřihy se semaforem, mimochodem jediné, co se opravdu povedlo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nechápu absolutně tohle hodnocení.Podle mě jednoznačně nejmíň doceněný film tady, na ČSFD.Pamatuju si, jak sem kdysi chodil do kina jen tak, prostě sem přišel k pokladně, koupil si lístek a vůbec sem netušil na co du.To mě v mládí strašně plavilo a objevil jsem takhle spoustu filmů a některé z nich ve mě zanechali hlubokou stopu a jedním z těch mých nejmilovanějších je právě Mexičan.Jedno z mých prvních setkání s Bradem Pittem, nádherná Julie Roberts, parádní příběh a skvělá výprava.Pevná a zručná Verbinského režie a nápaditý a vtipný scénář.Nerozumim tak vlahému přijetí, pro mě jeden z nejlepších filmů.90%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)
  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama