Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana a Anna jsou setry, které se akorát dozvěděly, že jim zemřel otec. Na jeho pohřbu zjistí, že otec měl ještě dalšího potomka, syna Vladimíra. Anna a Jana o svém nevlastním bratrovi doteď neměly ani tušení. Jana ale musí řešit daleko horší problémy. Zjistila, že jí její manžel Jan podvádí. Tvrdí, že je na služební cestě v Brně, ale místo toho si ve Francii užívá s milenkou. Když dorazí domů, tak si ani nevzpomene, že slaví pětileté výročí. Jana mu řekne, že o jeho nevěře ví, ale Jan vše popírá. Pohádají se a Jan manželku nakonec několikrát udeří páskem. I nadále se ale stýká s milenkou Karin, manželkou jeho kamaráda Františka a Janinou nejlepší kamarádkou. Anna zase nemůže vystát přítele své matky. Není na ní zrovna milý a neustále si jí dobírá, že má nadváhu. Kvůli tomu se hádá i s matkou, která se přítele neustále zastává. Navíc by si chtěla najít svou první lásku. Jana se nakonec rozhodne, že si nechá udělat umělá prsa. Myslí si, že se to bude Janovi líbit, ale jeho to příliš nezajímá. František dělá pro Karin vše, co má na srdci. Ona se ale k němu ani tak nechová příliš hezky. František tak pomalu začíná mít podezření, že je mu manželka nevěrná. Svěří se o tom i Janovi, když jdou společně s Janou a Karin jeden večer do klubu. V klubu je i Vladimír, který ale odejde brzy, aby k sobě vzal na přespání opuštěnou Rusku Jelenu s dítětem. Při cestě domů se v tramvaji napíchne na použitou jehlu, kterou někdo nechal na sedadle. Ráno pak Vladimír zjistí, že mu Jelena ukradla peníze a i se synem utekla. Anna se mezitím začíná sbližovat s novým spolužákem Davidem. Jana a Jan se opět pohádají, stejně tak jako František s Karin. František další den zjistí, že Karin vyměnila zámky a on se už nedostane do bytu. Jan se odstěhuje a Jana oznámí matce, že se s ním rozvede. Karin následně řekne Janovi, že je těhotná... (TV Prima)

(více)

Recenze (175)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela mily prekvapeni. Cekal jsem, ze to bude nejaka blbost, ale nakonec to byl docela fajn film. Hlavne byl docela vtipnej, coz je plus. Je to takovej film o vztazich, coz by nebylo nic tak zajimavyho, jenze tady je 99% vztahu na hovno. Ale celou dobu mi prislo, ze neco podobneho uz jsem nekde videl, ze kazda scena nebo rozhovor uz nekde byla, ale nastesti to bylo docela dobre skombinovany. Herci byli super, nikdo nebyl vyrazne nejlepsi, ale na ceskej film nadprumer. Misty je ale film docela nudnej, hlavne kdyz se zacne neco strasne vazne resit. Lepsi 3*. ()

sud 

všechny recenze uživatele

No, nevím co si mám pořádně myslet o tom co jsem viděl. O hořké komedii ze součastnosti mám trochu jiné představy. Dialogy jsou na úrovni ne moc zdatného jedince po třech vypitých pivech a krom standartně dobrého Ondry Vetchého jsou i herci špatní. Je mi líto, ale celkově až na výjimky mi novější česká kinematografie mnoho neříká. Problémy dnešní generace dokážu vnímat (vždyť k ní patřím, ne), což však zřejmě nedokáží tvůrci tohoto a jemu podobných filmů. Milan Cieslar není špatný tvůrce a svůj tvůrčí potenciál byl měl radši uplatnit ve filmech typu "Pramen života", "Krev zmizelého", popřípadě "Jak chutná smrt", čistě vážné (až vypjaté) podívané mu totiž jdou. Abych to zkrátil, jednu hvězdičku za Ondru Vetchého a pěknou postavu Táni Vilhelmové. ()

Reklama

gusman 

všechny recenze uživatele

Jsem asi ovlivněn osobními nedávnými událostmi (stalo se mi něco lehce podobného, o čem pojednává film), ale nemohu hodnotit jinak. Tenhle film mě zase po delší době "odvařil". Přátelé, moc do smíchu mi při sledování nebylo. Takové to věci se totiž skutečně (bohužel) dějí. Od domácího násilí, přes každé druhé manželství v ČR, které se "úspěšně" rozvede, až po otřesnou determinaci dětí. Naprosto dokonale zachycena většina naší společnosti, téměř dokumentárním :) rozměrem se špičkovými hereckými výkony, alias první film, kde se mi Budař líbíl:). Zároveň ukázka naší brilantní kinematografie, hlavně v posledních letech se objevují nové, mladé, dynamické snímky, zachycující především svět "mladých". S trochou nadsázky by se to dalo brát i jako upozornění na alarmující stav naší společnosti. Horší technické zpracování na filmu vůbec nic neubírá.... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Typický český naprosto podprůměrný film o vztazích, které mi připadají úplně mimo. V životě jsem musela řešit daleko horší problémy, proto jsem na trapné nimrání v nevěrách úplně alergická! Aby mě to aspoň trochu zajímalo musela by to být opravdu komedie a/nebo retro, na dobrou komedii ale asi u nás nikdo nemá nadání a na retro asi nejsou peníze, proto se točí takovýhle srágory s profláklýma ksichtama, který nemůžu, zvláště "sexy" Bendovou. Viděla jsem v neděli odpoledne (!!!) v TV. Byla jsem zvědavá, co je film zač, prý komedie! Cho cho cho, to jsme se teda hošku nasmáli! Jakmile se mi ale dopekla buchta, kvůli které jsem u TV setrvala, a seskočila mi z klína kočka, kvůli které mi bylo líto vstát pro ovladač a přepnout, společné trápení mé i Vilhelmové a spol. skončilo jediným stisknutím knoflíku. Ještěže se buchta peče jen 30 minut! Úplně mi to stačilo! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Máme tady další vztahovou hysterii. Skoro to vypadá, že se naši páni režiséři na nic jiného nezmůžou. Cieslar zvolil dost pesimistickou notu a vztahy jsou v jeho podání skutečné peklo. Několik povedených pasáží, které jsou řádně prošpikované černým humorem, se tam naštěstí najde, ale totální absence sympatických postav je nepochopitelná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Jana (Tatiana Vilhelmová) v průběhu děje podstoupí plastickou operaci prsou, o čemž ovšem někteří členové průběžně se proměňujícího štábu vlastně ani nevěděli. Vilhelmová: "Jednou, když jsem ty svoje molitanové filmové trojky odložila, tak jsem si všimla, jak mě jeden člověk ze štábu pořád tak nevěřícně okukuje a rozum mu to pořád ne a ne vzít: 'Včera je měla, dneska ne? Jak to dělá...?'" (NIRO)

Reklama

Reklama