Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Fuj! Berúc na vedomie len žarty, tak film má slabé tri *..ale tu sa akosi nemôžete stotožniť s hlavným hrdinom. Má nemorálne zásady..teda s výnimkou černocha..ale hrdina vo filme je kolektívny, teda slepý a hluchý zároveň. Hluchý sa však v scéne s nahou ženou ukazuje ako úchyl. Neviem, čo vo filme takáto, pre niekoho možno malá, nechutnosť robí, ale rozhodne zruinovala finálny dojem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vaty je v tomhle filmu tolik, že na poctivé komediální gagy ani nezbylo moc místa. Spíše se tu řetězí scény na pokraji trapnosti. Typická mainstreamová hollywoodská produkce 80. let... (Jediným výrazně povedeným prvkem je metaforický název, ke kterému by se ovšem slušelo natočit docela jiný film...) Podobné filmy: Blázni ve vězení, Critical Condition ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Potenciál vďaka dvom výborným komikom a námetu bol veľký, lenže z prevedenia mám pocit, že režisér bol hluchý a kameraman slepý. Film si len tak mimochodom plynie, hlášky a komické situácie stále neprichádzajú a celé sa to doplazí do tuctového predvídateľného konca. To by nám ale nemalo vadiť, ak by sme sa mali čomu počas filmu smiať. Problémy v komunikácii hlavných postáv mi už po pol hodine začali poriadne liezť na nervy a tajne som dúfal, že film zachráni aspoň milostná scéna so ženou s najkrajšími nohami, aké kedy Dave videl. Lenže ten blbec dal prednosť spravodlivosti, ktorá sa nakoniec neukáže ako slepá. Takže ďalší z kultových filmov mojej predpubertálnej mladosti, ktorý stratil všetko svoje kúzlo. ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší místa tam sice byla, ale neotrávila mě - bral jsem je jako takové nádechy mezi k popukání vtipnými scénami. Kromě fotografování na policejní stanici jsem se mohl zbláznit třeba když Gene Wilder "v tichosti" pronikal do skleníku, to se opravdu musí vidět. V neposlední řadě se mi líbilo, že si film nedělal legraci z nevidomých ani z neslyšících, ale že zároveň ani nebyl přespříliš opatrný - zkrátka znal správnou míru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)
  • Časť filmu sa odohárva v hotelovom komplexe nazvanom The Great Gorge Resort. V skutočnosti však ide o Great Gorge Playboy Club, ktorý patril Hughovi Hefnerovi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama