Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém návratu z fronty v II. světové války se Paul Sutton setká s Victorií Aragónovou, která je na cestě domů. Její domov se nachází ve vinařské oblasti Las Nubes v Mexiku. Zoufalá Victorie se bojí přijít domů kvůli svému despotickému otci, protože čeká dítě s cizím mužem. Paul, který je očarován jejím šarmem ji nabídne, že ji bude na statek doprovázet a předstírat, že jsou novomanželé. V době oslav nové úrody hrozna se však oba dva do sebe zamilují avšak Albertovi, Victoriinimu otci, který dodržuje staré mexické tradice se tento vztah vůbec nezdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

AWitC má krásnou Lubezkiho kameru, sympatického Reevese a hlavně herecké pardály, Anthonyho Quinna a Giancarla Gianniniho, kteří svým živelným entusiasmem a hereckým charismatem intenzivně pumpujou uměleckou kvalitu snímku nad průměr. Pomalé tempo, životní nadhled a humor dělají z filmu příjemně strávenou hodinu a půl, k puncu nezapomenutelné romantiky tomu ale něco chybí. Možná trochu pečlivější příběh, který se vyváženěji soustředí na obsah (neústupný Gianniniho otec by si zasloužil více rozpracovat stejně jako samotný vztah dvou (ne)zamilovaných)) a atmosféru, nicméně i díky tomu tahle staroškolsky pomalá a jemná romantika pohladí a navodí příjemný feeling. 75% ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film nemá cenu koukat pokud nezbožňujete Keanu Reevese (já ho teda žeru a to i přes to, že mu ty romantické filmy tak úplně nejdou a dost často mu je nevěřím). Tento film si také muže pustit jako kulisu k nějaké práci ale rozhodně tím, že se na něj nepodíváte o nic nepříjdete. Existují jiné romantické filmy o vínu, které mě vzaly víc. A pozn.: vůbec nechápu jakto že mexikánci hrají české dechovky. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Paul Sutton (Keenu Reeves) se vrací z války ke své manželce. Jako většina ostatních vojáků, se před válkou stihli sotva oženit, takže nakonec zjišťuje, že možná jeho žena nebude ta pravá. Vydává se na cestu jako prodejce čokolády, aby si ujasnil priority. Po cestě několikrát naráží na Victorii Aragónovou, která se mu nakonce svěřuje se svým problémem. Je těhotná, a má strach se vrátit do své silně tradicemi ovlivněné rodiny bez manžela. Paul se nabízí, že jí pár dní pomůže hrát manžela. Přes prvotní velký odpor jejího otce, si postupně získává srdce rodiny i srdce Victorie... Celý příběh filmu je hodně jednoduchý (zhruba od dvacáté minuty už víte naprosto přesně co bude následovat), ale nádherné exteriéry statku Aragónových, sklizeň vína a slavnosti vás připoutají k obrazovkám. Vše je vyvedeno v nádherných barvách (zvlášť pohled na zelené vinice při západu slunce).. mňam. Jak říká Jeanne, se sklenkou dobrého vína film získává něco navíc ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $50,008,143Tržby Celosvetovo $51,550,000║ Taký malí filmík ale vizuálne(kamera Emmanuel Lubezki) a citovo veľmi bohatý, pekne tu ladí aj hudba, k tomu aj herecké obsadenie tiež spraví svoje, hlavne zloženie Reeves-Gijón-Quinn-Giannini urobí medzi sebou takú zdravú chémiu, ktorá vyústi v silný záver, aj keď možno ten všetok spálení vinič trošku prehnali dá sa to prekúsnuť. /80%/ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Raz večer som sa spoločne s otcom dívali do novín, že čo budú dať večer v televízii. A otec najedno: „Výborne! Prechádzka v oblakoch. Ten film som už videl veľmi dávno. Nesmierne sa mi páči. Na to by sme sa mohli podívať!“ „Dobre, prečo nie? Som zvedavý“- povedal som. Po zhruba štvrť hodiny som pochopil, že v podstate sa jedná o romantický film. Nie preto, veď ja mám rád romantické filmy, ale môj otec a romantický film? Povedal som, aj keď to nebude dobrý film, podívam sa na to až dokonca. A keď film sa skončil, skoro som plakal. Veď to bol geniálny film s geniálnymi hercami (Keanu, krásna Aitana a humorný pán Quinn). Hudba absolútne super. Otec, klobúk dolu! Máš dobrý vkus :) ! Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama