Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král, jenž byl šestkrát ženatý a dvě ze svých manželek nechal popravit. Během své vlády upevnil moc rodu Tudorovců, jeho život však provázely i četné skandály. Mocný vládce, pozorný milenec i bezohledný manžel - tím vším byl Jindřich VIII. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (73)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože nesnáším český dabing a řadím se k jeho zarytým odpůrcům nedalo mi to a podívala jsem se na tento 2dílný film o Jindrovi VIII.v češtině. Ukázka jak i přes velmi cholerickou povahu krále a jeho excesy, které málem stálo Velkou Británii "hlavu" se podařilo dochovat to kouzlo této nádherné země plné ještě mnoha tajemství. Někdy mi pár scén přišlo skoro jako z pohádky např.scéna jak se koupe Anna Boleynová s nahým Jindrou :-D. Ale pak přišly scény velmi dramatické a i srdcervoucí. Veliký kontrast mezi zhýralou povahou posledního korunovaného muže v rodu Tudorovců a krásné závěrečné shrnutí dalších historických faktů. Shledávám tento film velice poutavým a skvěle natočeným ač mi ale oponuje jakási spousta podivných neherců tak bych chtěla za výkon poděkovat hercům:Ray Winstone, Helena Bonham Carter, Emilia Fox a Joseph Morgan. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Story "velkého obšourníka", který kraloval Anglii a svou vytrvalou snahou o mužského dědice přivedl zemi ke kralování mnoha ženských následnic. Film se zabývá spíš osobní stránkou krále a jeho ženami, politiku do toho moc netahá, takže jsme historie téměř zcela ušetřeni. Jindrův sexuální rozměr je zřejmě pro Angličany mnohem přitažlivější, více takových "extrovertů" by určitě ti suchaři potřebovali....80% ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dlouhý, předlouhý film o historii vlády britského krále Jindřicha VIII. a o jeho šesti ženách. Podobný filmový předchůdce, Tisíc dnů s Annou, se mi líbil mnohem víc. Tento film je trochu podrobnější a zabývá se všemi šesti královnami, z toho dvěmi popravenými za zradu. Líbil se mi David Suchet v roli nelítostného kardinála Wolseye, líbila se mi Helena Bonham Carter, coby druhá manželka, Anna Boleynová a líbil se mi Sean Bean, coby vůdce vzpoury Robert Aske. Ale měla jsem trochu problém film dokoukat, to je pravda. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Film se snaží vysvětlit a obhájit Jindřichovo panování, z kterého si všichni pamatujeme jenom to, že to byl ten chlápek, co měl šest žen, a daří se mu to velice dobře. Navíc uvidíte ten propastný rozdíl mezi britským a českým televizním filmem. Skvělý příběh, dobrá režie, výprava, která není trapná a hlavně herci hrají jako o život. Platí to hlavně o Rayi Winstononovi v roli Jindřicha, který dokáže být v jedné chvíli laskavý a milující manžel a v další bezcitný a krutý vládne. Ve vedlejších rolích na vás čekají třeba skvělí Charles Dance nebo Sean Bean, kteří si to tady užívají víc než v ačkových produkcích. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Filmový obraz o Jindřichu VIII. již popsalo hodně filmů a nelze nepřivítat pokus o reálný pohled na tvrdošíjného a rozporuplného panovníka, který se do značné míry povedl. Nechybí tu nejzávažnější momenty jeho života, ale možná, že příběh mohl více vniknout do charakteru postavy Jindřicha VIII. a jeho psychologie. Takhle zůstalo jen u okázalé podívané. Ale jedno srovnání se přece nabízí: se seriálem Tudorovci, který si našel také cestu k divákům. Dalo by se říci, že tento seriál má svojí výhodu v dějovém prostoru, ale s přibývající kvantitou ztratil mírně na kvalitě. Soudě podle toho se mi jeví tento televizní film zatím o něco věrohodnější. Nicméně nezbývá, než počkat úsudkem až uvidím další pokračování Tudorovců, jehož určité kvality ztvárnění nelze také přehlédnout. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Snímek vyhrál cenu Emmy v kategorii nejlepší TV film/minisérie. (Terva)
  • Lee Sheward soutěžil o britskou cenu RTS Television v kategorii nejlepší vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama