Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

klukluka 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy. Proč? Volil jsem mezi lepší než průměr, nebo horší než průměr? A tohle bylo podle mě lepší než průměr. Většina kolegů dává za tři, což tomuhle filmu sluší nejvíc, ale já jsem se chtěl jasně vyjádřit, odkrýt karty. Hned na začátku mě chytlo téma, líbil se mi způsob zpracování, přesvědčily mne herecké výkony, děj ve mně probudil zvědavost a napětí...jo, to hodnocení sedí. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

3 a pol *. Slušne urobený TV film. Len riešenia niektorých situácií ( prístup doktora, umiestnenie spolubývajúceho hlavnej postavy na zdravotnú časť väznice, "producírovanie" psychologičky po areáli väzenia ) mi prišli nelogické a pritiahnuté za uši a nekorešpondujúce so skutočnosťou. Ale prekvapil ma Jan Hrušinský, úloha policajného vyšetrovateľa mu podľa mňa celkom sadla. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Jasně, kdo by nezabil Kotka, když ho vidí. Ale vážně, tohle relativně pobavilo, i když bych řekl, že hlavně proto, jak to výborně táhl Robert Jašków, protože mnoho ostatních výkonů bylo slabých až strašných. Taky dost levný zpracování to tluče po hlavě, ale i přes to mi film dokázal zprostředkovat některé z negativních pocitů, které se snaží navodit. Dokonce i navzdory někdy snad až neumětelství hudebního podkresu nebo kamery. A dost lidí asi odradí i prvních deset minut. Po nich je to pak trochu lepší. Chvíli. Pak, bohužel, zas trochu horší, protože to vyšetřování topornýho Hrušínskýho a jeho kolegyně, jejíž jméno neznám a jsem línej hledat, bylo fakt mdlý a nezáživný. Tohle si říka o remake, vzal bych pedofila, vraždu Kotka a vostatní vyměnil. Tři, ale slabý. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zoufale televizní, navíc v devadesátkovém outfitu. Střih byl hrozný i leckteré herecké výkony neherců. Lecos z toho působilo až směšně jako například drsná policistka u výslechu posledního podezřelého či brýlatá dozorkyně v důchodovém věku, nabádající Hrušínského, že musí zůstat při výslechu za dveřmi. Ten to kategoricky odmítl aby měl na výslech klid a dozorkyně na to, že kdyby něco ať zavolá... :-)))). To byla opravdu povedená taškařice. A teď vážněji. Hrdiny (Jaškówa ) mi bylo trochu líto, svého zlomeného muže zahrál dobře. Výborně hrál i Jan Hrušínský a Kotek, který byl dost odporný hajzlík. Ti ostatní z herců jen tak přicmrndávali. Tak trochu nechápu co chtěl film sdělit. Hlavní postava vše vzdala, takže její odchod byl očekávatelný. A ta kriminální zápletka je dost neuvěřitelná. Nevěřím, že by policie věnovala tolik času hledání pachatele na základě domněnky vězeňské psycholožky... Takže kdo má rád filmy z vězeňského prostředí, může si zde přičuchnout k prostředí jedné české věznice. Celkově to bylo ale z mého pohledu dost slabé bez výraznějších dramatických momentů, byť se o drama jedná. A to je špatně. Takže za dvě pětistovky. * * ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který mě míjel až do dneška o tom, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá. Tady to není jen smrt "pedofila" ve vězení z nějakého etického přesvědčení spoluvězňů, věci se mají jinak. Herecké výkony jsou standardní, hudba tedy hutnější a temnější než se zde hodí, příběh dobrý. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)
  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)
  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)

Reklama

Reklama